Košarka

Cedevita Olimpija na poti do zgodovinskega dosežka

Ljubljana, 22. 01. 2021 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liga ABA je postregla z izjemno zanimivim statističnim podatkom, ki kaže na to, kako uspešno košarkarji ljubljanske Cedevite Olimpije igrajo v tekmovalni sezoni 2020/21. Zmaji nimajo le najučinkovitejšega napada v tej sezoni Lige ABA, ampak so na dobri poti, da postanejo najučinkovitejša ekipa v zgodovini regionalnega tekmovanja.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Razlog za takšen dosežek Ljubljančanov je preprost: njihova kombinacija metov iz igre in izbire priložnosti za mete je izjemna. 88 % njihovih poskusov metov iz igre se zgodi v neposredni bližini obroča (2,1 metra oddaljenosti) ali izza črte, ki označuje met za tri točke, saj se le redko zadovoljijo s težkimi meti s polrazdalje. Cedevita Olimpija, ki s strani zadene kar 49 % metov za tri točke, svojo moč izkorišča kot le redke ekipe v zgodovini regionalnega tekmovanja. Če bo četa glavnega trenerja Jurice Golemca nadaljevala v takšnem ritmu, bo resna grožnja vsakemu tekmecu v Ligi ABA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob tem pa je treba dodati, da zmaji v povprečju na posamezno posest na napadalni polovici igrišča dosegajo 1,09 točke, največ med vsemi moštvi v Ligi ABA. Sledijo jim košarkarji Mornarja (1,04), Crvene zvezde mts (0,99) in Budućnosti VOLI (0,97). "Ostati moramo skromni in razumeti, da ena zmaga ne pomeni nič. Še naprej moramo dobro delati in ohraniti kontinuiteto pri svojem delu. V času, ki nam je ostal do obračuna s Splitom, moramo dojeti, da nismo v tej sezoni še nič dosegli, v Dalmaciji pa nas čaka težka preizkušnja," je po obračunu z Budućnostjo VOLI za uradno spletno stran kluba povedal Jurica Golemac.

Kako so se Ljubljančani pri metu z razdalje odrezali na četrtkovi zaostali tekmi petega kola Lige ABA z Budućnostjo? Zadeli so kar 18 od 36 metov z razdalje, izjemno učinkoviti pa so bili tudi pri prostih metih, saj so zadeli vseh 17. Omeniti pa je treba tudi to, da so Zmaji zadeli 12 od 17 metov za dve točki.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

polarni123
22. 01. 2021 11.38
+7
Evroliga v prihodnjih treh letih. Imajo odlično vodstvo in načrt kako priti do tega.
macek_garfield
22. 01. 2021 11.28
+11
podpiram dobro delo in pripadnost igralcev totemu klubu, lp iz mb, pa to
riss
22. 01. 2021 11.23
+7
Evroligo vrniti v Ljubljano in Slovenijo. Dvorana bo skoraj vedno polna, samo, da bi bila ekipa vsaj toliko konkurenčna, da je uvrščena nekje na sredini lestvice. Slovenci smo dobri poznavalci košarke in šteje le kvaliteta, pa če že hodimo navijači po EP in SP po svetu, si zaslužimo najboljše košarke tudi doma.