Košarka

Olimpija po zaslugi Codija v končnici strla odpor Lakovičevega Ulma

Ljubljana, 11. 09. 2019 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so se prvič predstavili domačim gledalcem. V Tivoliju so na pripravljalni tekmi pred novo tekmovalno sezono z 69:64 premagali nemški Ratiopharm Ulm, ki ga vodi slovenski trener Jaka Lakovič, zanj pa igra tudi slovenski reprezentant Zoran Dragić. In prav ta je bil najboljši strelec Ulma s 16 točkami. Olimpiji je zmago priigral v zaključku odlični Codi Miller-Mcintyre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Olimpija je večji del tekme zaostajala, a nato strla odpor Nemcev v samem zaključku tekme, ko je na sceno stopil Codi Miller-Mcintyre. Ta je z nekaj zaporednimi koši najprej Olimpijo popeljal do izenačenja, na to do vodstva ter do končne zmage z 69:64. Ljubljančani so zadnjo četrtino dobili z izidom 19:7, ob polčasu so zaostajali za deset (37:47). V drugem delu so dobili vsega 17 točk. To so znali nagraditi tudi gledalci, bilo jih je slabih 2000, ki so zmaje bučno podprli v zadnjih minutah, ko se je tekma lomila. "Ta zmaga nam res godi. Še posebej zato, ker so navijači imeli prvo priložnost, da naše novo moštvo vidijo na parketu. Videli so malce večji delček tega, kar lahko pokažemo. Še posebej tu mislim na to, da nismo igrali agresivno skozi celotno tekmo, zgodaj smo zaostali za našimi tekmeci. A vesel sem, da se nam je uspelo pobrati in zrežirati preobrat," je po tekmi novinarjem razlagal junak zmage Ljubljčanov Miller-Mcintyre. 

Videli so se že prvi obrisi igre, trener Slaven Rimac je poudaril, da je bil predvsem drugi polčas tisti, na katerem si želi graditi temelje igre Cedevite Olimpije. Videti je bilo precej individualne kvalitete, a še vedno precej nepovezanosti, ko je govora o kolektivni napadalni igri. Več kot zadovoljiva za to obdobje je obramba, ki je nasprotniku dopustila vsega 64 točk.

Cedevita Olimpija se je prvič predstavila domači publiki. Zbralo se je slabih 2000 gledalcev, ki so oživeli v zaključku tekme.
Cedevita Olimpija se je prvič predstavila domači publiki. Zbralo se je slabih 2000 gledalcev, ki so oživeli v zaključku tekme. FOTO: 24ur.com

Najboljši strelec tekme je bil Zoran Dragić, za katerega je bila to prva prava tekma v dresu Ulma, potem ko se je ubadal s težavami z natrgano mišico. V dobrih 31 minutah igre je vpisal 16 točk in pet skokov. Dobro je za goste odigral tudi Derek Willis, ki je v slabih 20 minutah vpisal 14 točk, iz igre je zgrešil le enkrat. Pri Cedeviti Olimpiji se je najbolj izkazal najverjetneje kar prvi organizator igre Codi Miller-Mcintyre s 15 točkami. Drugi Ryan Boatright jih je ob skromnem metu iz igre (3/10) prispeval 11 kapetan Jaka Blažič je veliko metal, a bil pri metu precej skromen (3/12). Na koncu se je zaustavil pri 8 točkah.

Zmaji dobili le 17 točk v drugem polčasu
"Že pred samim začetkom tekme mi je bilo jasno, kaj navijači v Ljubljani zahtevajo od nas. Ta občutek sem skušal prenesti tudi na igralce, saj hitreje, kot bi dojeli vse skupaj, lažje bi nam bilo. V prvem polčasu smo bili nekako uspavani, kar je bila posledica velike želje po zmagi. Takšne tekme potrebujejo velik vnos energije in osredotočenosti, a tekmo smo začeli neosredotočeni, posledično pa smo potrošili veliko energije, da smo se vrnili v igro za zmago. Tudi Ulmu so manjkali nekateri igralci, in ko smo nekoliko pritisnili na naše tekmece, je tudi njim pošel dah. Le 17 točk, ki so jih naši gostje dosegli po glavnem odmoru govori o naši dobri igri v obrambi. Napad seveda še ni na ravni, kot bi si ga želeli, a to je pričakovano," je bil zadovoljen trener Olimpije Rimac. 

Izid:
Cedevita Olimpija - Ratiopharm Ulm 69:64 (18:26, 19:21, 13:10, 19:7)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lenika23
12. 09. 2019 10.50
+1
Košarke ni razumel ne kot igralec ne kot trener.