Košarka

Olimpija pred številnimi NBA ogledniki do pomembne zmage proti Mega Bemaxu

Ljubljana, 13. 01. 2019 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Petrola Olimpije so v 15. krogu lige ABA dosegli prepotrebno zmago. V ljubljanskih Stožicah so v pomembni tekmi za obstanek premagali Mega Bemax z 91 : 78. Tekmo so v slovenski prestolnici spremljali tudi številni NBA ogledniki.

Petrol Olimpija - Virtus Bologna
Petrol Olimpija - Virtus Bologna FOTO: Miro Majcen
Košarkarji Petrola Olimpije so prekinili niz porazov v ligi Aba. Po treh zaporednih neuspehih so v Stožicah premagali Mego Bemax in vpisali peto zmago v petnajstih krogih, s katero so se sedem krogov pred koncem tekmovanja otresli najslabšega izkupička v ligi. Glede na položaj na razpredelnici je bila tekma z Mego sila pomembna in Ljubljančani tokrat niso razočarali. Čeprav so v prvem polčasu že zaostajali za 14 točk, so v nadaljevanju na krilih Domna Lorbka obrnili rezultat in zasluženo prišli do dveh točk. 
Tekmo v Stožicah so spremljali tudi številni NBA ogledniki, med katerimi je bil eden najbolj uglednih Jonathan Givony, ki je ustanovil tudi priznano spletno stran DrafrExpress. Omejeni oglednik med drugim pokriva celoten 'draft' za priznani ESPN. Tekmo pa si je ogledal tudi podpredsednik franšize Washington Wizards Tommy Sheppard.

Domen Lorbek je tekmo končal pri 23 točkah (met 7:12, trojke 3:5), od tega jih je šestnajst dosegel v drugem polčasu. Dva od njegovih košev sta bila še posebej odločilna; v zadnji sekundi tretje četrtine za izenačenje na 61:61 ter ob koncu napada v 36. minuti iz skoraj desetih metrov za 75:71. Petrol Olimpija ima v prihodnjih treh krogih neugoden razpored; 20. januarja jo čaka gostovanje pri Ciboni, nato bo gostila Budućnost, 2. februarja pa se bo v Beogradu pomerila s Crveno zvezdo. Do konca rednega dela sledijo Igokea doma, FMP v gosteh, Cedevita v Stožicah in za konec Krka v Novem mestu.

Liga ABA, izid:
Petrol Olimpija - Mega Bemax 91 : 78

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.