Košarka

Olimpija v evropskem pokalu izgubila že tretjič zapored

Podgorica, 17. 11. 2021 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 5. krogu evropskega pokala (skupina B) izgubili proti Budućnosti s 60:91 (16:19, 33:41, 45:63).

Košarkarji Cedevite Olimpije so v evropskem pokalu doživeli tretji poraz v nizu. V petem krogu so pokleknili na gostovanju pri Budućnosti s 60:91 in prvič v sezoni zdrsnili pod 50-odstotni izkupiček.

Ljubljančani bodo na evropski parket znova stopili 8. decembra, ko jih v Stožicah čaka eden od prvih favoritov tega tekmovanja, bolonjski Virtus Segafredo, v decembru pa se bodo podali še na zahtevni gostovanji v Benetke in Valencio.

KK Budučnost – Cedevita Olimpija
KK Budučnost – Cedevita Olimpija FOTO: KK Budućnost VOLI

Brez možnosti za uspeh

Cedevita Olimpija je bila v Podgorici brez možnosti za uspeh. Domači, čeprav oslabljeni zaradi poškodb, tako da so imeli v ekipi zgolj devet igralcev, so zasedbi trenerja Jurice Golemca dali novo lekcijo. Pred tremi tedni so v regionalnem tekmovanju v Ljubljani zmagali s 84:79.

Podobno kot tedaj je Ljubljančane pokopal organizator igre Justin Cobbs (33 točk, met iz igre 9:12, indeks 44). Čeprav je Golemac poskusil tudi s taktiko vseh dvanajstih igralcev, mu ni uspelo ustaviti napada domačih, ki so zlasti v drugem polčasu prerešetali tekmečev koš (50:27).

Edo Murić je v porazu proti Budućnosti dosegel deset točk
Edo Murić je v porazu proti Budućnosti dosegel deset točk FOTO: KK Budućnost VOLI

"V prvem polčasu smo bili blizu Budućnosti. Z nepotrebnimi napakami smo na odmor med polčasoma odšli z zaostankom osmih točk. V drugem polčasu smo bili enostavno premehki. Tudi oni so zadeli veliko trojk, se razigrali in nas na koncu 'razbili'. Je to realno ali ne? Mislim, da ne. Mi smo imeli zelo slab dan, oni pa zelo dobrega. Še nekajkrat v tej sezoni se bomo srečali in dokazali bomo, da to ni realna slika. Po tem 'šamarju' bomo morali vstati," je svoje mnenje o novem porazu delil Edo Murić.

"Danes smo bili zelo slabi. Nismo imeli energije. Žoga v napadu ni dovolj krožila, v obrambi pa nismo bili dovolj agresivni. Na koncu je bila zmaga Budućnosti zaslužena. Nimamo časa za jok, morali bomo analizirati in se pripraviti za naslednjo tekmo,"  je bil po tekmi bolj kritičen trener Olimpije Golemac.

Budućnost - Cedevita Olimpija
Budućnost - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Le dva Olimpijina igralca z dvomestnim številom točk

Aleksander Džikić je s svojimi varovanci postavil klubski rekord po doseženih točkah v evropskem pokalu v tej sezoni. Tekmeca je pod obročema nadigral s 34:27, mu dovolil le pet trojk iz 22 poskusov ter ga prisilil v 17 izgubljenih žog. Tako sta do dvomestnega števila pri Cedeviti Olimpiji prišla le Melvin Ejim (14 točk) in Edo Murić (10 točk).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crestor
18. 11. 2021 09.03
+1
Najboljša slovenska košarkarska kluba sta v tekmah proti Srbom in Črnogorcem večinoma popolnoma nemočna.