Košarka

Olimpija v polfinalu s Krko, Šentjur pa z Rogaško

Ljubljana, 11. 05. 2021 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zaključnem turnirju pokala Spar bodo sodelovali košarkarji Cedevite Olimpije, Krke, Rogaške in Šentjurja. Turnir bo potekal 22. in 23. maja v dvorani Kodeljevo v Ljubljani. Olimpija je v četrtfinalu premagala Terme Olimia s 103:55, Krka je bila boljša od Gorenjske gradbene družbe Šenčurja s 94:81, Rogaška je preskočila Hopse Polzelo z 90:72, Šentjur pa je v Domžalah presenetil Helios Suns z 81:80. Polfinalna para sta Šentjur – Rogaška ter Cedevita Olimpija – Krka. Finale 23. maja je na sporedu ob 20.30.

Košarkarji Cedevite Olimpije so se pričakovano uvrstili v polfinale pokala Spar. Dvajsetkratni zmagovalci tega tekmovanja bodo, odkar Košarkarska zveza in podjetje Spar organizirata zaključne turnirje, torej od leta 2007, trinajstič igrali v polfinalu. Med najboljšimi štirimi so manjkali le v sezoni 2015/16, ko jih je v četrtfinalu izločil Zlatorog.

Njihov tekmec v polfinalu bo druga najuglednejša slovenska ekipa v pokalu Spar Krka. Novomeščani se lahko pohvalijo s tremi naslovi ter sedmimi finali. Tekma v dvorani Kodeljevo v Ljubljani bo 22. maja ob 20.30.

Cedevita Olimpija – zadnji naslov v pokalu je osvojila 2017 – bo skušala naslediti Koper Primorsko, ki je dobila tri zadnja pokalna tekmovanja. Tudi lansko, ki je bilo odigrano pred prekinitvijo in odpovedjo državnega prvenstva zaradi pandemije covida-19.

Pri Ljubljančanih se je vseh dvanajst igralcev vpisalo med strelce, znova pa je izstopal 18-letni Luka Ščuka, ki je v 22 minutah na parketu dosegel dvojni dvojček – 14 točk, 10 skokov.

Košarkarji Cedevite Olimpije na obračunu lige Aba s Crveno zvezdo.
Košarkarji Cedevite Olimpije na obračunu lige Aba s Crveno zvezdo. FOTO: Cedevita Olimpija Aleš Fevžer

Krkaši poskrbeli za obračun Aba v polfinalu
Krka je četrtič v petih medsebojnih tekmah v tej sezoni premagala GGD Šenčur in se uvrstila med štiri ekipe pokala Spar, ki se bodo naslednji konec tedna na zaključnem turnirju v Ljubljani potegovale za jubilejni trideseti pokalni naslov v samostojni Sloveniji.

Novomeščani, ki imajo v svojih vitrinah tri pokalne lovorike (2014, 2015, 2016), ob tem pa so še štirikrat igrali v finalu, bodo dvanajstič igrali v polfinalu pokala Spar od leta 2007, odkar zaključek tekmovanja poteka v obliki F4 ali F8.

Krka je oslabljeno zasedbo Ggd Šenčurja izkoristila za strelske vaje. Ob 39 poskusih za tri točke je zadela kar 19-krat, od tega Rok Stipčević osemkrat. Hrvaški organizator igre je dosegel 28 točk, trojke je metal 8:12, zbral pa je še deset podaj in tekmo končal z indeksom 33.

Štiri trojke je prispeval Nejc Barič (16 točk), tri pa je zadel Luka Lapornik (13 točk). Pri gostih je imel dober strelski večer David Kralj, ki je 27 točk dosegel ob metu 10:13 iz igre oziroma 3:4 za tri točke.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.