Košarka

Olimpija v prenovljeni podobi išče nov zagon

Ljubljana, 04. 12. 2021 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tekmovalnem premoru, ki ga je prinesel prvi cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023, je pred košarkarji Cedevite Olimpije prva decembrska preizkušnja. Ljubljančani, ki na zadnjih tekmah pred odmorom niso blesteli, za sabo imajo namreč dva visoka poraza, bodo v domači Areni Stožice gostili Zadar.

Jurica Golemac na tekmi Bursaspor – Cedevita Olimpija
Jurica Golemac na tekmi Bursaspor – Cedevita Olimpija FOTO: KK Cedevita Olimpija

Po skorajda natanko 14 dneh se bodo košarkarji Cedevite Olimpije znova vrnili na parket. Pred četo glavnega trenerja Jurice Golemca pa je obračun 10. kola regionalne lige z Zadrom. Cedevita Olimpija se bo v nedeljo domačim navijačem predstavila v prenovljeni podobi. Nova igralca, Alen Omić in Yogi Ferrell, sta se že priključila soigralcem, Ljubljano pa je minuli teden zapustil reprezentančni center Žiga Dimec. Skupaj s preostalimi soigralci se bosta v nedeljo zoperstavila ekipi Zadra, ki je pred začetkom 10. kola na lestvici zasedala zadnje mesto z eno zmago na devetih preizkušnjah. Edini uspeh je Zadar zabeležil v petem krogu, ko je na domačem parketu premagal Borac, sledil pa je niz štirih zaporednih porazov v regionalni ligi. Prvaki regionalne lige iz leta 2003 so bolj uspešni v hrvaškem državnem prvenstvu, kjer so na desetih tekmah vknjižili osem zmag. Najbolj učinkovit košarkar Zadra v tej regionalni sezoni je Justin Carter, ki v povprečju dosega 13,0 točk, 5,0 skokov in 2,6 asistence na tekmo. Ljubljanska ekipa se bo po dveh tednih skušala vrniti na zmagovalne tirnice v regionalnem tekmovanju. V devetem kolu so Zmaji na gostovanju pri Megi Mozzart doživeli poraz s 75:104. Pred tem je zeleno-oranžna četa zabeležila tri zaporedne zmage. 

Luka Rupnik
Luka Rupnik FOTO: KK Budućnost VOLI

"Pred nami je prva tekma po dveh tednih, po ne tako dobrem obdobju za nas. Napravili smo nekaj sprememb. Brez reprezentantov ter novega organizatorja igre smo trenirali dobro. Zadar nestrpno pričakujemo in komaj čakamo nedeljsko tekmo, da pokažemo in dokažemo, da naša podoba na zadnjih dveh tekmah ni bila naša prava. Zagotovo pred nami ni lahka preizkušnja. Zadar je odlično voden, igra zelo hitro in fizično košarko. Našim tekmecem se moramo zoperstaviti, igrati močno obrambo, če želimo teči in dosegati lahke koše, da pridobimo samozavest, tako v igri v obrambi kot tudi v napadu," je bil za uradno klubsko spletno stran izčrpen strateg Jurica Golemac. "Zadar je zagotovo kvalitetna ekipa. V regionalni ligi sicer nima dobrega izkupička zmag, zato smo prepričani, da bodo naši tekmeci napravili vse, da pridejo do novega uspeha. Po tekmovalnem premoru komaj čakamo, da se znova vse skupaj začne, in da pred domačimi navijači pokažemo našo boljšo podobo ter doma zadržimo dve točki," je dodal organizator igre Luka Rupnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crestor
04. 12. 2021 13.01
-1
Ha,ha,ha,hhaa, strah je popolnoma upravičen, v Stožice prihajajo prvaki NBA in uspeh bo vse, kar ne bo poraz več kot za 20 pik....
maske-so-padle
04. 12. 2021 10.15
+3
O Zadru, kot da Lakersi prihajajo, pa odlično voden, pa odlični igralci, pa bla bla bla. V ABA pa ima Zadar razmerje 1-8. Vse kar bo pod 30 pik razlike, bo čisti neuspeh. Nehajte iskati alibije že pred tekmo in spremenite že enkrat to luzersko miselnost v glavah. Zdaj je ekipa popolna in ni več opravičil.
Houdor
04. 12. 2021 10.02
+2
bomo videli kakšen bo to zagon c-vitamin olimpije
TEDOxy50pMEDO
04. 12. 2021 09.13
-1
(Za)gonite se!