Košarka

Olimpijina sedma zmaga v nizu: Fantje so znova pokazali značaj

Novo mesto, 25. 02. 2021 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so se na tekmovalne parkete vrnili z zmagoslavjem nad rivali iz Novega mesta. V 14. kolu Lige ABA so na gostovanju pri Krki slavili zmago s 95:88, s tem pa so svoj niz neporaženosti podaljšali na sedem srečanj. Četa trenerja Jurice Golemca je vknjižila trinajsto zmago v regionalni ligi in ostaja pri vrhu razpredelnice ter z dobrimi možnostmi za uvrstitev v končnico.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski košarkarji so še tretjič v sezoni 2020/21 premagali novomeško Krko. Po slabšem začetku obračuna in zaostanku, ki je sredi druge četrtine znašal že 15 točk, je četa Jurice Golemca strnila svoje vrste in z rezultatom 95:88 vknjižila svojo 13. zmago v Ligi ABA.

Košarkarji Cedevite Olimpije in Krke bi morali to tekmo igrati 10. februarja, a so nekaj dni prej dodatna testiranja pokazala nove pozitivne primere na novi koronavirus najprej v novomeški, potem pa tudi v ljubljanski ekipi. Potem je sledil še tekmovalni premor zaradi reprezentančnih tekem.

"Zelo pomembna zmaga. Kot sem napovedal, šlo je za zelo zahtevno tekmo, skupaj namreč nismo trenirali tri tedne. Pred tem srečanjem smo v polni zasedbi naredili samo en trening. Videlo se je, da nismo imeli iste energije kot pred premorom. Fantje so znova pokazali pravi značaj. Stopili so skupaj in s skupnimi močmi pripomogli k temu, da smo dosegli to zmago. Mikael Hopkins in Alen Hodžić sta prikazala odlično predstavo. Kendrick Perry se je kljub temu, da ni treniral, vrnil v drugem polčasu. Jaka Blažič, Luka Rupnik in Žiga Dimec so vsi prispevali svoj delež. Jarroda Jonesa so mučile težave z osebnimi napakami, a bil je z nami. Vedno zmaguje ekipa," je bil izčrpen za uradno spletno stran Cedevite Olimpije trener Jurica Golemac. "Šlo je za težko prvenstveno tekmo. Tekmeci iz Slovenije, s katerimi se pomerimo večkrat v sezoni, so nas dobro poznali. Od zahtevnega gostovanja smo to tudi pričakovali. Po premoru, ki je trajal več kot 20 dni, smo se vrnili nekoliko zarjaveli. Zaradi odsotnosti reprezentantov v zadnjih dneh nismo opravili veliko skupnih treningov, a odlično se je bilo vrniti na parket in doseči novo zmago v Ligi ABA. Imamo zelo talentirano zasedbo, kdorkoli lahko zablesti na posamezni tekmi. Sam ostajam potrpežljiv in pripravljen ter delam to, kar ekipa od mene zahteva. Igram agresivno, skačem za žogo, v Novem mestu pa sem tudi zadeval. Vsak član moštva zna prevzeti odgovornost. Pred nami je naporen urnik. Izpustili smo nekaj tekem, ki jih bomo morali nadoknaditi. Nadaljevali bomo tekmo po tekmo. Pripravili se bomo na vsakega tekmeca in ostali zbrani," pa je dejal Mikael Hopkins, ki se je tokrat izkazal z izjemno predstavo. 

Mikael Hopkins in Kendrick Perry
Mikael Hopkins in Kendrick Perry FOTO: Partizan NIS

V dobrih 27 minutah na parketu je v statistiko vpisal 23 točk in 12 skokov. Z 19 točkami mu je sledil Jaka Blažič, v drugem delu srečanja pa je svoj delež k zmagi zeleno-oranžnih s 14 točkami, petimi podajami in petimi skoki dodal Kendrick Perry. Alen Hodžič je s 16 točkami postavil svoj strelski rekord sezone v Ligi ABA. 11 jih je zbral Edo Murić, ki je vknjižil še pet skokov. V Novem mestu je zaradi zdravstvenih težav manjkal Ivan Marinković. Krkaši imajo v regionalni ligi pet zmag in 11 porazov, že v petek pa jih čaka težko gostovanje pri Mornarju v Baru. "Čestitke Cedeviti Olimpiji, čestitke tudi mojim fantom. Nismo izkoristili dobrega strelskega večera, predvsem v prvem polčasu, ko bi po mojem mnenju morali imeti večjo prednost od sedmih točk. Drugi polčas je Olimpija pričakovano začela bolj agresivno. Mi smo se uspeli vrniti, a se je na koncu tehtnica nagnila na njihovo stran. Čaka nas težek ritem, a če se bodo fantje tako borili, bo vse ok," pa je povedal trener Novomeščaniov Vladimir Anzulović. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarje iz Stožic do konca tedna čakata še dva obračuna. S tekmo proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur bodo odprli Ligo Nova KBM za prvaka. Obračune v regionalni ligi pa bodo zmaji nadaljevali v soboto, ko se bodo košarkarjem FMP poskušali oddolžiti za decembrski poraz v Beogradu.

Koronavirus pasica november

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pepe bolcev
25. 02. 2021 08.14
+1
🐸🐸🐸!!!