Košarka

Olympiakos prizadejal prvi poraz Realu, slovenski dvojec tokrat nerazpoložen

Pirej/Tel Aviv/Darušafaka, 22. 11. 2018 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji madridskega Reala so morali v 9. krogu košarkarske evrolige prvič priznati premoč tekmecu. Po uvodnih osmih zaporednih zmagah se je zgodil prvi evroligaški poraz v sezoni na zahtevnem gostovanju v Pireju, kjer so varovanci Pabla Lasa prikazali preveč nihanj v igri. Ob tem velja poudariti, da tudi Klemen Prepelič in Anthony Randolph nista imela svojega dne.

V klasiki košarkarske evrolige sta se v vročem Pireju pomerila skorajda redna udeleženca zaključnih turnirjev najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v zadnjem desetletju Olympiakos in madridski Real, ki je želel niz neporaženosti podaljšati na devet tekem.

Toda prevelika nihanja v igri po sicer dobrem vstopu v tekmo, so bila glavni razlog za prvi evroligaški poraz Madridčanov v letošnji sezoni. Po začetnem vodstvu gostov s 7 : 2 je sledila prva večja serija Grkov, ki so tudi v nadaljevanju še nekajkrat z visokim delnim izidom onemogočili tekmeca, da bi se povsem vrnil v boj za zmago. Morda je trener aktualnih evropskih prvakov Pablo Laso storil tudi taktično napako, ko je ameriškega ostrostrelca Jayceeja Carrolla zadolžil za pokrivanje vselej nepredvidljivega veterana Vasilisa Spanoulisa, ki je bil na koncu najzaslužnejši za zmago svojega moštva z 88 : 83. Slednji je od skupno 20 točk kar 15 prispeval z uspešnimi meti izza črte 6,75 metra, ob sebi pa je imel za odtenek še bolj razpoloženega soigralca Nigela Williams-Gossa, ki je prispeval 23 točk.

Nekdanji član slovenske košarkarske izbrane vrste Anthony Randolph tokrat ni imel svojega dne.
Nekdanji član slovenske košarkarske izbrane vrste Anthony Randolph tokrat ni imel svojega dne. FOTO: AP

V vrstah Reala sta svoj delež prispevala tudi Klemen Prepelič in Anthony Randolph. Bistričan je v dobrih 10 minutah igre dosegel po tri točke, podaje in skoke, medtem ko je ameriški krilni center s slovenskim potnim listom v 25 minutah igre vpisal po 9 točk in skokov ter podajo, kar pa je bilo premalo za razpoloženi Olympiakos, na katerega bo navkljub neprepričljivemu začetku sezone v nadaljevanju tekmovanja potrebno še kako resno računati.

Efes nadaljuje z odličnimi igrami, nov poraz Maccabija
Košarkarji Anadolu Efesa nadaljujejo z odličnimi igrami, kar so potrdili z zmago v gosteh v turškem obračunu proti Darušafaki. Bilo je 93 : 88 za varovance Ergina Atamana, ki so tako pri sedmih zmagah in le dveh porazih. pri gostih sta bila najbolj razpoložena za igro Rodrigue Beaubois s 24 in Tibor Pleiss z 12 točkami.

Maccabi iz Tel Aviva pa je v 9. krogu gostil lanskega finalista Fenerbahčeja in izgubil še osmič v tej sezoni. Tudi menjava na trenerskem stolčku ni pomagala izraelskemu ponosu, da bi našel pot iz krize, turški predstavnik je bil namreč boljši s 74 : 70. Pri zmagovalcih sta bila najučinkovitejša Kostas Sloukas z 18 in Marko Gudurić s 13 točkami. Fenerbahče je pri osmih zmagah in le enemu porazu.

Evroliga, 9. krog, izidi:
Darušafaka - Anadolu Efes 88 : 93 (23 : 19, 23 : 23, 14 : 32, 28 : 19) 

Olympiakos Pirej - Real Madrid 88 : 83 (29 : 22, 23 : 19, 13 : 24, 23 : 18)

Maccabi Tel Aviv - Fenerbahče 70 : 74 (16 : 13, 25 : 23, 12 :19, 17 : 19)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
23. 11. 2018 13.42
slovenski dvojec hahaha......
The Dude
23. 11. 2018 12.25
Če imaš slovensko državljanstvo, še ne pomeni, da si slovenec.