Košarka

Osupljiva številka: lastnik Clippersov zbral že 25 milijonov dolarjev

Los Angeles, 28. 03. 2020 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastnik ameriške košarkarske ekipe Los Angeles Clippers, Steve Ballmer, je zasenčil marsikaterega bogatega dobrodelneža in skupaj z ženo in somišljeniki do petka zbral že 25 milijonov dolarjev (22,38 milijona evrov) za boj proti novemu koronavirusu v Združenih državah Amerike.

Ballmer (na fotografiji desno) ob legendi Los Angeles Lakersov Jerryju Westu.
Ballmer (na fotografiji desno) ob legendi Los Angeles Lakersov Jerryju Westu. FOTO: AP

Lastnik NBA-kluba Los Angeles Clippers Steve Ballmer je z ženo Connie Ballmer prek njune dobrodelne organizacije v tem tednu osrečil že sklad washingtonskega univerzitetnega kliničnega centra, ki je prejel deset milijonov dolarjev (8,95 milijona evrov). Skupno je Ballmerjeva skupina dobrodelnežev zbrala že 25 milijonov dolarjev (22,38 milijona evrov) za boj z novim koronavirusom v Združenih državah Amerike. Ballmer Group je nazadnje pomagala tudi zdravstveni ustanovi v Seattlu, kjer sicer družina Ballmer živi, ta donacija pa je bila namenjena pomoči pri razvoju cepiva.

"Testiranje je glavna prioriteta v tem trenutku, medtem ko poskušamo zmanjšati širjenje covid-19 v skupnosti," je po poročanju spletne strani dnevnika Los Angeles Times povedal izvršni direktor dr. Paul Ramsey iz UW Medicine v Seattlu.

"Zasebne donacije, kot so to v primeru Connie in Steva Ballmerja, so izjemno darilo, ki je kritično za širitev testiranja in hitrost ter obseg, ki je potreben za reševanje življenj. Neverjetno hvaležni smo za njuno vodenje med to krizo," dodaja dr. Ramsey.

44 milijard evrov premoženja
Donacije so v zadnjem času prejeli tudi v jugovzhodnem Michiganu, kjer je Ballmer odraščal, in seveda tudi v Los Angelesu, od koder prihaja njegova košarkarska ekipa. V Los Angelesu so nekaj sredstev namenili tudi za pomoč šolam, ljudem z nizkimi plačami, nezaposlenim in brezdomcem.

Premoženje Ballmerja, ki je obogatel kot izvršni direktor Microsofta, sicer ocenjujejo na več kot 50 milijard dolarjev (44,768 milijarde evrov), v tem zase zelo produktivnem tednu pa se je zavzel tudi, da bo za odkup legendarne losangeleške dvorane Forum namenil 400 milijonov dolarjev in poleg nje zgradili novo domovanje Clippersov, ki si zdaj z Los Angeles Lakersi delijo Staples Center.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.