Košarka

Panathinaikos in Real v finalu košarkarske evrolige

Berlin, 24. 05. 2024 23.41 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu košarkarske evrolige bosta igrala atenski Panathinaikos in madridski Real. Grška ekipa je v polfinalu s 73:57 premagala Fenerbahče, Real pa je bil s 87:76 boljši od Olympiacosa iz Pireja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Panathinaikos ugnal Fenerbahče

Tekma, na kateri je Panathinaikos lovil svoj osmi, Fenerbahče pa četrti finale najmočnejšega evropskega tekmovanja, se je začela z zamudo. Ta je bila posledica navijaških neredov pred dvorano, zaradi njih so morali gledalcem začasno zapreti vhode, 60 navijačem pa so po podatkih policije tudi prepovedali vstop.

Zamuda je slabo vplivala na turško ekipo, ki v prvi prvi polovici prve četrtine sploh ni dosegla koša in je zaostajala z 0:12. A je prišla k sebi, do polčasa se je povsem približala, tako da se je v nadaljevanju obetal izenačen boj. A težave je imela nato tudi v uvodih četrtin v drugem polčasu. Če so jih košarkarji turške ekipe na začetku tretje še reševali, pa to ne velja za četrto. V njej niso več našli priključka, zgrešili so številne mete za tri točke, na koncu pa se predali in tekmo izgubili s 16 točkami razlike.

Real premagal Olympiacos

Real Madrid, branilec naslova in najboljše moštvo rednega dela, je na drugi polfinalni tekmi upravičil vlogo favorita in preprečil grški finale. Odločilno prednost si je priboril že v uvodni četrtini, ki jo je dobil z 18 točkami, nato pa je tekmeca držal na varni razdalji. Grška ekipa je vodila le na samem začetku tekme s 3:2 in 6:5, Španci pa so po treh zadetih trojkah z delnim izidom 9:0, prednosti pa niso več izpuščali iz rok. Pri izidu 54:25 so imeli že 25 točk prednosti, na odmor pa odšli z 19.

Grki se sicer niso predajali, v zadnji četrtini so prišli do osem točk zaostanka (69:77), več pa jim košarkarji Reala, z 11 naslovi evropskega prvaka najuspešnejša evropska ekipa, niso dovolili, tako da so se gladko uvrstili v svoj 21. finale tega tekmovanja.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.