Košarka

Pešić: 70 milijonov evrov? Ljudje božji, Mirotić je sam želel priti v Barcelono

Beograd, 27. 07. 2019 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vrhunski srbski košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić, ki se je pred časom v jeseni svoje trenerske kariere lotil novega velikega projekta pri Barceloni, pozdravlja odločitev vodstva kluba, da z določenimi (odmevnimi) okrepitvami vnovič 'vloži kandidaturo' za najvišja mesta v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju - Evroligi.

Brandon Davies, Cory Higgins, Alex Abrines in Nikola Mirotić ... Velika četverica, ki je v dozdajšnjem delu prestopnega roka okrepila vrste košarkarjev Barcelone, ki ji bo tudi v novi sezoni s trenerske klopi poveljeval nihče drug kot prekaljeni srbski strokovnjak Svetislav Pešić.

Priljubljeni "Kari" je v nedavnem intervjuju za domače medije med drugim spregovoril o motivu, ki ga pri skoraj 70 letih življenja vleče naprej v nove izzive, ter tudi o najodmevnejši evropski okrepitvi letošnjega poletja, nekdanjemu članu velikega rivala Reala, Nikoli Mirotiću, za katerega Blaugrana niti v sanjah ni odštela vrtoglavih 70 milijonov evrov, kot so v minulih tednih poročali nekateri evropski mediji. "V prvi vrsti je to velika laž, manipulacija s strani nekaterih, ki jim stanje v evropski klubski košarki očitno ni najbolj znano," je za tamkajšnji Meridian TV uvodoma dejal Pešić in v nadaljevanju odkril prave razloge za prihod odličnega centra v osrčje Katalonije.

Ugledni srbski košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je zadovoljen, da je vodstvo Barcelone uspelo v svoje vrste zvabiti odličnega centra Nikolo Mirotića.
Ugledni srbski košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je zadovoljen, da je vodstvo Barcelone uspelo v svoje vrste zvabiti odličnega centra Nikolo Mirotića. FOTO: AP

Bolela ga je glava
"Ko so mi prijatelji povedali za poročanje medijev o domnevnih cifrah, ki naj bi se vrtele okrog Mirotićevega prestopa v Barcelono, me je začela boleti glava. Kakšnih 70 milijonov evrov za tri leta ... Ljudje božji, edina resnica je ta, da je Nikola sam želel priti k nam, zato sem še toliko bolj vesel, da bo del našega moštva v naslednjih nekaj sezonah. Če bi mi nekdo še pred dvema mesecema dejal, da bo tako kakovosten košarkar okrepil naše vrste, bi ga vprašal, ali je z njegovim zdravjem vse v redu," je priznal nekdanji selektor reprezentance ZR Jugoslavije, s katero je pred 17 leti šokiral svet in na svetovnem prvenstvu v Indianapolisu premagal dotlej nepremagano ameriško izbrano vrsto ter kasneje po zmagi v finalu proti Argentini osvojil zlato medaljo.

"Sicer pa pozabljate, da smo s prihodom Alexa Abrinesa prav tako veliko pridobili v primerjavi z minulo sezono. Naša glavna želja je bila zadržati jedro moštva iz zadnjih sezon, saj je Barcelona klub, ki skrbi za kontinuiteto dela na vseh ravneh. Le z jasno vizijo, kontinuiteto dela in košarkarji, ki so z mislimi povsem pri stvari ter z določenimi kakovostnimi okrepitvami, lahko v naslednjih letih znova konkuriramo za osvojitev naslova evropskega klubskega prvaka," je Pešić zaupal eno od glavnih klubskih usmeritev v prihajajoči sezoni. "V prvi vrsti pa je potrebno imeti tudi malce sreče, saj trenerji veliko pozornosti namenjamo tudi značaju košarkarjev. Predvsem tistih novih, ki naj bi dodali še nekaj več obstoječi igralski zasedbi. Osebno sem zelo vesel, da smo podaljšali sodelovanje s Thomasom Huertelom, Victorjem Claverjem kot tudi z Adamom Hango, ki so že nekaj sezon z nami. To so prave osebnosti, odlični karakterji, ki predstavljajo okostje moštva tudi za naprej," se Pešić že veseli prihodnjih izzivov na klopi katalonskega ponosa.     

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
27. 07. 2019 16.03
+12
Svetislav je legenda, kako je pokorila ZDA je še danes občudovanja vredno. Barca je z njim veliko pridobila in prav tako z vsemi letošnjimi okrepitvami v končni fazi imajo 2/5 najboljše petorke lanske Evrolige+ 2 NBA-jevca in tako boletos vsaj zame veliko presenečenje. če ne pridejo vsaj na final4
papa štrumf
27. 07. 2019 16.25
-18
Legenda že sam a je on še kej osvoju razn neke nemške coach of the year titule 20 let nazaj,pa to da je biu letos coach of the year u Španiji.Mislim da je model istrošena roba in da je za cajtom.
procesoid
27. 07. 2019 16.33
-17
takrat so bili za naslov najbolj zasluženi igralci, ki so Dejan Bodiroga, Vlade Divac, Milan Gurović, Dejan Kuturović, Igor Rakočević, Dejan Tomašević, Željko Čabarkapa, Predrag Drobnjak, Marko jarić, Vladimir Radmanović, Predrag Stojaković in Miloš Vujanić. Pešić je po mojem skromnem mnenju "šlepar" in tudi kot igralec ni bil kaj prida... Podobna zgodba je pri Obradoviću, ki je bil povprečen igralec, kot trener pa ima vselej na voljo dobre igralce za dobre rezultate...
komarec
27. 07. 2019 16.52
+8
proces prav v tem se vidi kdo je dober trener, tisti, ki mu uspe pridobiti najboljše igralce in potem zmaguje. Večina teh dobrih trenerjev noče biti na čelu katere od reprezentanc.