Košarka

Močno oslabljena Olimpija poražena v Franciji

Ljubljana, 11. 12. 2018 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Petrola Olimpije so v 8. krogu Lige prvakov (skupina D) v gosteh izgubili s Strasbourgom s 73 : 81. Ljubljančani tako ostajajo pri le eni zmagi v tem tekmovanju in na zadnjem mestu skupine D. Naslednja tekma v evropskem tekmovanju čaka zmaje 18. decembra, ko se bodo doma pomerili z grško ekipo Promitheas iz Patrasa.

Košarkarji Petrola Olimpije so po reprezentančnem premoru nadaljevali nastope v evropskem pokalu. Prejšnjo tekmo, prvo pod vodstvom novega stratega Saše Nikitovića, so konec novembra v Turčiji izgubili, Bešiktaš je slavil s 94:84, tokrat pa so se kljub oslabljeni zasedbi dobro borili, nazadnje pa vendarle klonili. Izhodišče ljubljanske ekipe po prvem delu lige prvakov je bilo slabo; Ljubljančani so pred potjo v Francijo zasedali zadnje mesto v skupini D, za četrtim mestom, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje, pa zaostajali dve zmagi. Res pa je, da tudi njihovi današnji tekmeci zadnje čase na evropski sceni niso blesteli, nazadnje so izgubili z Virtusom Bologno in Ostendejem, edino ekipo, ki jo je v prvih sedmih krogih Olimpija premagala. Prva tekma teh ekip se je oktobra v Ljubljani končala z zmago Francozov z 81:71. Danes so gostje igrali močno oslabljeni, zaradi poškodbe ni bilo Mihe Lapornika, počitek je dobil kapetan Mirza Begić, zbolela pa sta Jan Rebec in Jan Špan. A kljub tem minusom ljubljanska zasedba ni igrala slabo.

Blaž Mesiček
Blaž Mesiček FOTO: Damjan Žibert

Po začetnem krču in zaostanku so se gostje vračali, topili prednost domačih in jo stopili po polčasu ter na začetku drugega dela. Takrat so večkrat prišli do tesnega vodstva, po 30 minutah pa zaostajali le za točko. Nazadnje pa je vendarle odločila krajša klop zeleno-belih. Čeprav tudi domači niso blesteli, pa so zadnje vodstvo gostov (63:65 po prostem mestu Issufa Sanona) v nekaj minutah spremenili v vodstvo s 70:65. Nazadnje so bili gostje blizu po znižanju na 69:72, a le štiri točke v zadnjih dveh minutah so bile premalo, da bi lahko upali na uspeh.

Od osmerice igralcev, ki so stopili na parket, je pet Ljubljančanov doseglo več kot deset točk, najboljši je bil Sanon s 14, eno manj je prispeval Roko Badžim.

Naslednja tekma v evropskem tekmovanju čaka zmaje 18. decembra, ko se bodo doma pomerili z grško ekipo Promitheas iz Patrasa.

Izid:
Strasbourg - Petrol Olimpija 81 : 73 (23 : 16, 43 : 37, 56 : 55)

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.