Košarka

Petrol Olimpija začela priprave na novo sezono: glavni cilj domači lovoriki

Ljubljana, 06. 08. 2018 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Petrol Olimpije so v Areni Stožice začeli priprave na novo sezono. Na uvodnem treningu so se zbrali vsi košarkarji, z izjemo Luke Šamanića, ki je v nedeljo s hrvaško reprezentanco sklenil nastope na evropskem prvenstvu za reprezentance do 18. leta.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Petrol Olimpija se pripravlja na novo sezono
    02:01
    Iz 24UR: Petrol Olimpija se pripravlja na novo sezono
  • Pogovor z Zoranom Martićem pred začetkom sezone
    02:07
    Pogovor z Zoranom Martićem pred začetkom sezone
  • Pogovor z Janom Španom pred začetkom sezone
    01:10
    Pogovor z Janom Španom pred začetkom sezone
  • Pogovor z Miho Lapornikom pred začetkom sezone
    00:58
    Pogovor z Miho Lapornikom pred začetkom sezone

V ogrevalni dvorani Arene Stožice se je v ponedeljek prvič to poletje zbrala ekipa Petrol Olimpije in začela s pripravami na novo sezono. Na uvodu v pripravljalno obdobje je manjkal Luka Šamanić, ki se bo moštvu priključil v tem tednu. V nedeljo je Šamanić namreč zaključil z nastopi na evropskem prvenstvu za fante do 18 let in bil eden izmed najboljših posameznikov v hrvaški reprezentanci.

Zmaji so zasukali rokave v pripravi na novo sezono.
Zmaji so zasukali rokave v pripravi na novo sezono. FOTO: 24ur.com
Jedro ekipe ostaja podobno kot v sezoni poprej, ekipi pa se bosta v teh dneh pridružili še dve okrepitvi, ena izmed katerih bo slovenski reprezentant Blaž Mesiček, drugi pa naj bi bil po zanesljivih podatkih bosanski krilni košarkar Aleksandar Lazić, ki je pred leti igral že v Olimpijinih mladinskih selekcijah.

Poleg novincev v moštvu, Marvina Jonesa, Jaleka Feltona, Marka Simonovića, Mihe Lapornika ter Jana Rebca, so bili na prvem treningu tudi košarkarji, ki so minulo sezono osvojili naslov državnega prvaka – Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Igor Tratnik, Jan Špan, Dražen Bubnić, Mirza Begić, Roko Badžim in Issuf SanonJan Barbarič še okreva po operaciji kolena, treningom pa se bo priključil pred zaključkom koledarskega leta, kljub temu pa je prišel na prvi trening pozdravit nove in stare soigralce. Praktično povsem prenovljena pa je zasedba na klopi Petrol Olimpije.

Zoran Martić
Zoran Martić FOTO: Aljoša Kravanja

Nekateri so utrujeni, drugi prišli pod daljšem dopustu
Glavnemu trenerju Zoranu Martiću bosta v prihajajoči sezoni svetovala nekdanja Zmaja, Stipe Modrić in Gregor Hafnar, ki bosta v veliko podporo tudi pri individualnem delu z igralci. Ekipa bo v Ljubljani ostala do srede, ko se bo odpravila na Roglo. Na obrobju Pohorja bo moštvo ostalo deset dni, sledila bo vrnitev v Ljubljano in nadaljevanje s trenažnim procesom v slovenski prestolnici.

"Vsi košarkarji so na priprave prispeli v drugačnem stanju," je za uradno spletno stran povedal Martić. "Nekateri že malenkost utrujeni, saj so, ne glede na počitniški čas, garali in se pripravljali na novo sezono, nekateri pa so si privoščili daljši dopust, morda zaradi poškodbe, ali pa dolge sezone, ki smo jo lani sklenili z naslovom državnega prvaka," je nadaljeval.

Individualizirano treniranje
"V prvih dneh priprav bo poudarek torej predvsem na tem, da ugotovimo, na kakšni ravni je pripravljenost naših igralcev. Nato bomo skušali trening čim bolj individualizirati, saj želimo, da vsi delajo z enako intenzivnostjo. Na nek način bo ta prvi teden predpriprava za najtežji del priprav, ki ga bomo imeli v drugi polovici avgusta na Rogli," je še pristavil Martić.

Glede rezultatskih ciljev je zadržan tudi eden izkušenejših članov igralskega kadra Mirza Begić, ki poudarja, da je v začetku predvsem pomembno, da se mlade okrepitve čim bolje vključijo v ekipo. "Prezgodaj je govoriti o rezultatskih željah, ker imamo novo ekipo. Sigurno želimo biti znova prvaki Slovenije," je dejal 33-letni center.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.