Košarka

Philadelphia, Utah in Atlanta v drugi krog končnice

Philadelphia, 03. 06. 2021 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Philadelphia 76ersov so na peti tekmi serije z Washington Wizardsi prišli do četrte zmage (129:111) in napredovanja v drugi krog. Isti dosežek je uspel še Utah Jazzom, ki so bili boljši od Memphis Grizzliesov (126:110), in Atlanta Hawksom proti New York Knicksom (103:89). Vsi so napredovali s 4:1 v zmagah.

Donovan Mitchell (na levi) je bil najboljši strelec Utaha na peti tekmi, dosegel je 30 točk.
Donovan Mitchell (na levi) je bil najboljši strelec Utaha na peti tekmi, dosegel je 30 točk. FOTO: AP

Potem ko so grizliji iz Memphisa na prvi tekmi serije šokirali Utah Jazze na njihovem parketu, je prva ekipa rednega vzela stvari v svoje in delo dokončala v noči na četrtek na peti tekmi. Najbolj zaslužen za zmago je bil prvi zvezdnik Utaha Donovan Mitchell s 30 točkami, desetimi podajami in šestimi skoki. 24-letni zvezdnik se sicer že nekaj časa ukvarja s težavami z alergijo, zaradi katere bojda ne more normalno spati. Tudi zato mu je trener Quin Snyder v zaključku namenil nekoliko počitka, saj je odigral le 29 minut. Kar 26 od 30 točk je dosegel v prvem polčasu. 

"Donovan se izboljšuje iz sezone v sezono. Da ga imamo nazaj, je velika prednost. Z njim je zabavno igrati," je soigralca pohvalil Rudy Gobert. Francoski center se je proslavil s 23 točkami in kar 15 skoki. Jordan Clarkson je vpisal 24 točk, 17 jih je dodal hrvaški ostrostrelec Bojan Bogdanović.

Dvomov o zmagovalcu je bilo bolj ali manj konec že po prvi četrtini, ki se je končala s 47:27 v korist Utaha. Mladeniči iz Memphisa, pri katerih sta bila najboljša Dillon Brooks in Ja Morant (oba s 27 točkami), pa so poraz nekoliko ublažili v zadnjih 12 minutah, ko so svoj zaostanek s 30 zmanjšali na bolj sprejemljivih 16 točk.

Utah Jazz se bo v drugem krogu končnice pomeril z zmagovalcem obračuna med Dallas Mavericksi in Los Angeles Clippersi. 

Vrhunci petega obračuna Utah Jazz – Memphis Grizzlies: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri četrti zmagi Atlante nad New Yorkom je zopet blestel Trae Young, ki je srečanje končal s 36 točkami in devetimi podajami, dosegel pa je tudi ključno trojko dobro minuto pred koncem, ki je zapečatila usodo kratkohlačnikov. Nadarjeni organizator igre je serijo zaključil s fantastičnim povprečjem 29,2 točke in 9,8 asistence. Pri AP-ju pa so ob tem zapisali, da nikoli ni izgledalo, da prvič v karieri igra v končnici. 

Na drugi strani je prvič slast igranja v končnici okusil tudi zvezdnik New Yorka Julius Randle, za katerim pa še zdaleč ni tako dobra serije. Na peti tekmi je sicer vpisal 23 točk in 13 skokov, a je to bilo premalo. Dobitnik nagrade za košarka, ki je najbolj napredoval, je zadel le osem od 21 metov, skupno pa je iz igre metal 28/94, torej manj kot 30-odstotno. 

Kljub temu je bil Randle ponosen na predstave New Yorka v letošnji sezoni: "Trenutno je težko doumeti vse stvari, a vrnili se bomo še boljši. Za nami je dobra sezona." 

Vrhunci pete tekme New York Knicks – Atlanta Hawks: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci pete tekme Philadelphia 76ers – Washington Wizards: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

*Liga NBA, izidi, končnica:

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 100:105 
(Luka Dončić: 42 točk, 8 skokov, 14 podaj za Dallas) - Dallas v zmagah vodi s 3:2;

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 126:110 
- Utah se je s 4:1 v zmagah uvrstil naprej

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 129:112 
- Philadelphia se je s 4:1 v zmagah uvrstila naprej

New York Knicks - Atlanta Hawks 89:103 
- Atlanta se je s 4:1 v zmagah uvrstila naprej

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.