Košarka

Phoenix po novi zmagi le še dva koraka oddaljen od naslova prvaka

Phoenix, 09. 07. 2021 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Košarkarji iz Phoenixa so po sredini zmagi na prvi finalni tekmi severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA s 118:105 na drugi tekmi znova premagali tekmece iz Milwaukeeja s 118:108 in vodstvo v zmagah povišali na 2:0. Tretja tekma bo v noči na ponedeljek v Milwaukeeju, moštvi igrata na štiri zmage.

Košarkarji iz Arizone so s kolektivno predstavo drugič na kolena položili svoje finalne tekmece in se še bolj približali svojemu prvemu naslovu v ligi NBA.

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Devin Booker z 31 točkami, izdatno pomoč pa je imel v izkušenemu Chrisu Paulu, ki je 23 točkam dodal še osem asistenc, medtem ko je Mikal Bridges dosegel svoj rekordni izkupiček v končnici, tekmo pa zaključil s 27 točkami in sedmimi skoki.

V gostujoči zasedbi, ki je v ligi NBA edinkrat slavila davnega 1971, je blestel prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Grk je v 40 minutah dosegel 42 točk, od tega 20 v tretji četrtini, kar je najboljši strelski izkupiček v finalnih tekmah v zadnjih 25 letih, poleg tega pa je pobral še 12 žog pod obema obročema. Drugi njegovi igralci so bili dokaj nerazpoloženi, drugi najboljši strelec je bil Jrue Holiday s 17 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V naših glavah je izid še vedno 0:0 in s to miselnostjo bomo začeli vse finalne tekme," je po drugi zmagi odločno dejal Booker.

"Na naslednjih tekmah moramo pokazati še agresivnejšo predstavo in se držati svojih dogovorov iz slačilnice ter uživati v igri. Vsak poraz je boleč. Nismo v dobrem položaju, a sem prepričan, da se bomo pobrali," je po drugem porazu v finalni seriji dodal Antetokounmpo.

Liga NBA, finale, druga tekma, izid:
Phoenix Suns – Milwaukee Bucks 118:108 
(Phoenix vodi v seriji z 2:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
09. 07. 2021 12.02
+2
Phoenix bo prvak, nebo zapravil vodstva 2-0
cekinar
09. 07. 2021 13.29
+2
Ja sej ,tisti ki smo spremljali njihov zadnji finale l.93 proti takrat nepremagljivim bullsom ,smo lahko končno prisli na svoj račun.