Košarka

Pippen zanikal spor z Jordanom: Zakaj bi me užalilo nekaj izpred 30 let?

Houston, 29. 07. 2020 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dokumentarni film medijske hiše ESPN o karieri Michaela Jordana je v obdobju koronske krize poskrbel za veliko odzivov. Med najbolj nezadovoljnimi naj bi bil eden glavnih junakov Scottie Pippen, ki mu je dolgoletni soigralec Jordan namenil nekaj ostrih besed. A Pippen pravi, da je njun odnos takšen, kot je bil prej.

Jordan (skrajno desno) in Pippen (drugi z desne) med eno od številnih tekem finalne serije lige NBA.
Jordan (skrajno desno) in Pippen (drugi z desne) med eno od številnih tekem finalne serije lige NBA. FOTO: AP

Dokumentarni film The Last Dance (Zadnji ples) je uspešno zapolnil športno praznino, ki je letos zaradi pandemije novega koronavirusa nastala med ustavitvijo vseh največjih športnih tekmovanj na svetu. Odzivov, tudi negativnih, je bilo veliko, a je Scottie Pippen, ki je veljal za ključnega soigralca Michaela Jordana v šampionskih ekipah Chicago Bulls, zdaj zatrdil, da Jordanu kljub drugačnim trditvam nekaterih medijev ne zameri za nekaj precej ostrih izjav.

Jordan je sicer Pippena v Zadnjem plesu večkrat pohvalil in ga izbral za najboljšega soigralca v karieri, ga pa je okrcal zaradi odločitve, da med neuspešnimi pogajanji za novo pogodbo namenoma odlaša z operacijo gležnja, zaradi katere se je lahko soigralcem priključil šele v drugem delu zadnje šampionske sezone 1997/98. Jordan je dejal, da je bilo to "sebično" in da njegove poteze še dandanes ne razume.

'Nisem bil jezen'
"Zakaj bi bil užaljen zaradi česarkoli izpred 30 let?" se je zdaj vprašal Pippen, o katerem so določeni mediji pisali, da je "nezadovoljen" nad tem, kako so ga v dokumentarnem filmu ESPN prikazali. Ustvarjalci so opravili intervjuje z večino vidnih članov dinastije, odmevno pa so "spregledali" denimo Jordanovo nekdanjo ženo Juanito Vanoy, zato so se pojavljali tudi očitki, da je imel Jordan zadnjo besedo pri vseh ključnih odločitvah. 

 "Nisem bil jezen zaradi tega (načina, kako so ga prikazali v filmu, op. a.). Sploh me ni motilo. To je bila priložnost za našo mlajšo generacijo, ki ni vedela ali videla nič košarke iz devetdesetih let," je še povedal danes 54-letni Pippen, ki je z Biki iz Chicaga osvojil šest naslovov v ligi NBA in sedemkrat nastopil na tekmi zvezd. Osvojil je tudi dve zlati olimpijski kolajni, zdaj pa je strokovni komentator ESPN predvsem v studijski oddaji The Jump.

Favorit je tisti, ki ima Jamesa
Za favorite je pred nadaljevanjem sezone v ligi NBA označil Los Angeles Lakerse, ki imajo v LeBronu Jamesu po njegovem mnenju "najdominantnejšega igralca" ta hip, glede na to, da Kevin Durant po hudi poškodbi Ahilove tetive še čaka na prvo tekmo v vrstah Brooklyn Netsov.

"Če bi želeli izbrati enega, bi rekel, da je to (favorit, op. a.) tista ekipa, v kateri igra LeBron James. Dejstvo je, da so njegove izkušnje, njegova sposobnost, da poveže ekipo, sposobnost, da je dominanten ... Je najdominantnejši igralec v tem trenutku, glede na to, da trenutno ni Kevina Duranta."

MJ 'predava' na Bahamih
In Jordan? Na spletu se je v teh dneh pojavil posnetek, šlo naj bi za Bahame, na katerem Jordan doseže koš prek nemočnega tekmeca in mu navrže: "Hej, človek, imate še vedno YouTube? Poiščite si Michaela Jordana, resnično!"

Nekatere stvari se nikoli ne spremenijo ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jarek
29. 07. 2020 10.35
+2
Dokumentarni film? A ni serija? Je pa kar precejšnja razlika med pojmoma serija in film.
Bullet5672
29. 07. 2020 08.27
+19
V takšnih primerih se jasno pokaže, da ste mediji tisti, ki najraje mešate d.rek.
borut30
29. 07. 2020 08.16
+29
Kokrkoli obrnemo, je Jordan eden redkih športnikov, ki je lahko aroganten, svojeglav in prepotenten. To kar je on dosegel, presegel...meji na znanstveno fantastiko. Postavil je tako zelo visoke meje, da bo za moje pojme težko ali nikoli presežen. Njegova miselnost, dominanca in rezultati.....neponovljivo. Pippen in ostali v tistem in kasnejšem obdobju, ja bili so izjemni...ampak daleč od Jordanovega nivoja. Toliko odrekanja, odgovornosti in ob enem zmag na način, ki smo ga videli Last Dance-u, neverjetno iz strani velikega Jordana. Poklon, ne glede na vse besede....
mikica247
29. 07. 2020 08.32
+12
Borut30, lahko samo še napišem pika amen.