Košarka

Bucksi z odličnim Lillardom na čelu so na koncu vendarle premagali Detroit

Detroit, 20. 01. 2024 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji ekipe Milwaukee Bucks so danes gostovali v Detroitu pri Pistonsih, ki zasedajo samo dno lestvice zahodne konference v ligi NBA. Kljub hvale vrednemu uporu domačih, so gostje iz Milwaukeeja na koncu vendarle slavili ... za 29. zmago v sezoni.

Obe ekipi sta se v tekmo podajali s slabo popotnico. Bucksi so na prejšnjem obračunu z visokih 135:95 klonili proti košarkarjem iz Clevelanda, Pistonsi pa so morali v Minnesoti z izidom 124:117 priznati premoč Timberwolvesom. Prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo je trenerju Milwaukeeja Adrianu Griffinu znova bil na voljo po okrevanju po poškodbi ramena. Zaigral je tudi Khris Middleton, ki se je prav tako vrnil po poškodbi.

Damian Lillard in Giannis Antetokounmpo sta proti Detroitu znova blestela
Damian Lillard in Giannis Antetokounmpo sta proti Detroitu znova blestela FOTO: AP

Kljub porazni sezoni do zdaj pa Detroit v tekmo s favoriziranimi nasprotnikih v domači dvorani ni vstopil sramežljivo. Pistonsi so celo dobili prvo četrtino z izidom 38:34. V drugi četrtini se je zbudil drugi zvezdnik Bucksov Damian Lillard, ki je v tem delu srečanja dosegel 11 točk in svoje moštvo s trojko sekundo pred polčasom popeljal v vodstvo 70:67.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks FOTO: Sofascore.com

Lillard je tudi v tretji četrtini bil vroč in v zadnjo četrtino je vstopil s kar 36 točkami na svojem računu, a Pistonsi niso popuščali in pred zadnjimi 12 minutami igre so še držali stik z gosti. Za to je bil najbolj zaslužen predvsem Alec Burks. V zadnjih pet minut je Detroit celo vstopil s prednostjo, a upe Pistonsov je nato v ključnih trenutkih z izjemno igro pogasil razigrani Lillard, ki je tekmo zaključil s 45 točkami. Giannis Antetokounmpo je dodal 31 točk, devet skokov in devet podaj. Bucksi so po novi zmagi v aktualni sezoni na 42 tekmah zabeležili 29 zmag in na zahodu zasedajo drugo mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid:

Detroit - Milwaukee 135:141

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaimlplut
20. 01. 2024 21.22
Na hitro sem mislo da je Arnold Schwarzenegger 😂😂😂😂😂