Košarka

Po Jordanovih stopinjah: Curry bo dobil svojo športno znamko

San Francisco, 11. 08. 2020 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od najboljših košarkarjev zadnjih let Stephen Curry, ki ima sklenjeno dolgoročno pogodbo z ameriškim športnim proizvajalcem Under Armourjem, bo dobil svojo znamko. Podobno kot Michael Jordan in Nike bo Curryjeva znamka še vedno del Under Armourja, a bo imela drugačen logo, poroča Bleacher Report.

Stephen Curry je z Warriorsi trikrat slavil naslov prvaka NBA, dvakrat pa je bil okronan za MVP-ja lige.
Stephen Curry je z Warriorsi trikrat slavil naslov prvaka NBA, dvakrat pa je bil okronan za MVP-ja lige. FOTO: AP

Stephen Curry se je Under Armourju pridružil leta 2013, ko še ni veljal za enega najboljših posameznikov v svetu košarke. Ameriškemu proizvajalcu se je zaupanje v organizatorja igre v naslednjih letih še kako izplačalo, saj je Curry z odličnimi predstavami na parketih lige NBA postal eden prvih obrazov te znamke. 

Jordan je lani s prodajo artiklov Air Jordan zaslužil okoli 110 milijonov evrov, skupno pa je od obstoja znamke v žep pospravil že več kot milijardo, poroča Forbes. 

Njegova priljubljenost pa je očitno tako velika, da bo 32-letnik v kratkem dobil celo svojo znamko, ki bo sicer še naprej spadala pod Under Armour. Podobno se je z Nikejem pred leti dogovoril Michael Jordan. Legendarni MJ ima svojo znamko s prepoznavnim logom, poznano pod imenom Air Jordan, katere glavni lastnik je Nike. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ni podpisal, ker niso pravilno črkovali njegovega imena
Leta 2013 je tedaj nič kaj izstopajoči Curry iskal športnega opremljevalca, ko je prek kontaktov prišel do sestanka z Nikejem. A pri velikanu športne industrije v njem niso videli pravega potenciala, zato se srečanju niso kaj prida posvetili. Celo do te mere, da so na prvo stran predstavitve zapisali ime Stephon Curry, namesto Stephen Curry.

To je organizatorja igre Warriorsov odvrnilo od sodelovanja, kmalu zatem pa je podpisal z Under Armourjem. Prva pogodba je bila vredna štiri milijone na sezono. Nike je imel tedaj še vedno možnost, da svojo napako popravi, a so bili vodilni možje ameriškega velikana mnenja, da 191 centimetrov visoki košarkar ni vreden takšnega vložka. 

Curry je le dve leti kasneje prvič v svoji karieri prejel nagrado za najbolj koristnega igralca lige, leta 2015 pa je z Under Armourjem podpisal novo devetletno pogodbo, ki mu na leto po podatkih Forbesa navrže 17 milijonov. Od aktivnih in bivših košarkarjev na račun športnega opremljevalca več zaslužijo zgolj že omenjeni Jordan, Lebron James in Kevin Durant

Po podatkih investicijske banke Morgan Stanley je Curryjeva prisotnost za Under Armour sicer vredna neverjetnih 12 milijard evrov. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.