Košarka

Po neumno odigrani končnici poraz Cedevite Olimpije v Beogradu

Beograd, 25. 10. 2020 20.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so zapravili zelo lepo priložnost, da bi z morebitno zmago proti Partizanu sredi Beograda zasedli sam vrh regionalne košarkarske lige ABA. A črno-beli so zahvaljujoč neumno odigrani končnici Ljubljančanov prišli do zmage s 86:77. Najboljši posameznik v vrstah "oranžnih zmajev" je bil Jaka Blažič s 24 točkami.

Ljubljanski košarkarji so vodili večji del srečanja, v zadnjih petih minutah pa povsem popustili, kar je med drugim lahko tudi posledica napornih potovanj, saj je bilo to že tretje zaporedno gostovanje varovancev Jurice Golemca v zadnjem tednu. 

Toda če pustimo izgovore ob strani, je Cedevita Olimpija v 35 minutah dvoboja zelo solidno delovala, tako v obrambi kot tudi v napadu. Najbolj razpoložen za igro v oranžno-zeleni vrsti je bil Jaka Blažič, ki se je ustavil pri 24 točkah. Ob Edu Muriću je bil najbolj bojevit košarkar na gostujoči strani, a kaj, ko so imeli domači v svojih vrstah tokrat zelo razpoloženi dvojec Codi Miller-McIntyre - Filip Dangubić. Prav nekdanji organizator igre Ljubljančanov je bil s 17 točkami eden od iniciatorjev preobrata v drugem polčasu, ko so najprej črno-beli uspešno anulirali prednost gostov, ki je skozi večji del obračuna znaša šest točk, nato pa z nekaj odličnimi skoki v napadu prešli v vodstvo. Pri slednjih sta prednjačila oba visoka košarkarja Beograjčanov, Rashawn Shaquille Thomas in Nikola Janković.

Košarkarji Cedevite Olimpije (na sliki Mikael Hopkins z žogo) so po neumno odigrani končnici vknjižili svoj prvi regionalni poraz v sezoni.
Košarkarji Cedevite Olimpije (na sliki Mikael Hopkins z žogo) so po neumno odigrani končnici vknjižili svoj prvi regionalni poraz v sezoni. FOTO: Partizan NIS

Po prvem polčasu je prednost Cedevite Olimpije znašala dve točki (40:38), tudi v nadaljevanju se je ta gibala med dvema in šestimi točkami, v zadnjih 10 minut dvoboja pa sta moštvi vstopili izenačeni na 64. Ljubljančani so uspeli povesti za +4 (68:64), nato pa se je v napadu ustavilo. Partizan je odigral zelo agresivno v obrambi, na drugi strani pa je predvsem po zaslugi že omenjenega Miller - McIntyreja pridno polnil ljubljanski koš. Po drugi zaporedni trojki Nemanje Gordića je Partizan dobri dve minuti in pol pred koncem povedel za +9 (81:72), kar je bil ključni trenutek tekme. 

Cedevita Olimpija je kljub prvemu regionalnemu porazu v sezoni in s tremi predhodnimi zmagami še vedno med vodilno četvorko na ligaški razpredelnici. 

Liga ABA, 5. krog, izid:
Partizan NIS - Cedevita Olimpija 86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
25. 10. 2020 21.35
+2
Blažič je še zmeraj dober........Zvezda, zakaj si mu dovolila oditi?
thaiboy
25. 10. 2020 21.10
+2
dejte no trojke se naučite matat