Košarka

Po porazu v Srbiji se pri Cedeviti Olimpiji tolažijo: Končnica je maraton

Beograd, 07. 05. 2023 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Areni KK FMP na drugi tekmi četrtfinalnega niza Lige ABA z FMP-jem Soccerbet zasluženo izgubili (96:102), saj so odigrali eno slabših predstav. Predvsem v disciplini v igri ter v obrambnih nalogah je bilo v igri Ljubljančanov precej nedorečenega, pa čeprav gre za ključno obdobje sezone, ko naj bi bila ekipa v top formi. Serija je zdaj v zmagah izenačena na 1:1. Odločilna tretja tekma bo v Ljubljani, termin pa za zdaj še ni znan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Četrtfinale regionalne košarkarske Lige ABA med Cedevito Olimpijo in FMP-jem Soccerbet bo odločen v Ljubljani. Na drugi tekmi niza v Železniku so domačini z rezultatom 102:96 ugnali ljubljanske košarkarje, rezultat v zmagah poravnali na 1:1 in tako izsilili odločilno tretjo tekmo. Termin slednje še ni znan, predvidoma pa bo prihodnjo soboto. Že zdaj pa je znano, da prihodnja preizkušnja ljubljansko zasedbo čaka v četrtek, ko se bo za varovance Mira Alilovića začela končnica državnega prvenstva. Vanjo bodo Ljubljančani vstopili kot prvi nosilci, a brez prednosti domačega igrišča. V četrtfinalnem nizu jih čaka dvoboj s sedmouvrščeno ekipo rednega dela sezone.

Statistika tekme FMP - Cedevita Olimpija
Statistika tekme FMP - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

V tekmo v predmestju srbske prestolnice so sicer bolje vstopili košarkarji Cedevite Olimpije, nato pa so na plin stopili domači igralci. Prešli so v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Ljubljančani so se sicer borili vse do zadnjih sekund, a je časa za popoln preobrat proti razpoloženim in borbenim domačinom zmanjkalo. "Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma proti nasprotniku, ki nima nič za izgubiti. Domačini so igrali samozavestno, agresivno. Mi smo slabo reagirali v igri v obrambi, prav tako je bila slaba individualna odgovornost. Nekaterim igralcem smo dovolili, da se preveč razigrajo, to pa nam je nato povzročalo probleme skozi celotno tekmo. Mi se nismo znašli v položaju, da lahko dvoboj obrnemo v našo korist. Omenil sem že, da je končnica maraton. Na tretji tekmi bomo naredili vse, da zmagamo," je po klavrni predstavi v Srbiji za uradno klubsko spletno stran dejal Alilović. 

Yogi Ferrell
Yogi Ferrell FOTO: Damjan Žibert

"Rezultat v zmagah je poravnan, odločilna tekma četrtfinale serije pa bo v naši dvorani. Naredili bomo vse, da pridemo do zmage. Naši tekmeci so prihajali do odprtih metov, mi smo izgubljali žoge. Nabrali smo si zaostanek, ki ga nismo več mogli izničiti. Pred tretjo tekmo v Ljubljani sem zelo optimističen," je odkrit ameriški branilec zmajev Yogi Ferrell.

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe je bil prav Američan Ferrell z 22 točkami, temu je dodal še sedem asistenc. Sledila sta kapetan Edo Murić in Josh Adams s 13 točkami, dvomestno število točk je dosegel še Alen Omić, ki se je ustavil pri 12. Obenem je Omić poskrbel za nov osebni mejnik, saj je postal najboljši po številu zbranih skokov v napadu v zgodovini regionalnega tekmovanja.

Izid:
FMP - Cedevita Olimpija 102:96 (26:17, 24:28, 24:22, 28:29) [1:1]*
Cedevita Olimpija: Rebec 2, Ferrell 22 (7 podaj), Radović 5, Jeremić 7, Alibegović 5, Murić 13, Mulalić, Adams 13, Matković 9, Gnjidić, Omić 8 (6 skokov), Dragić 12.

*- izid v zmagah

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tolovajmataj
07. 05. 2023 10.21
+1
Če pogledaš statistiko je vse jasno. Vsaj proste mete bi se lahko naučili metati, ne pa da mečejo kot bi klatili hruške!
Yoka Nono
07. 05. 2023 10.04
+1
Sramotna igra...