Košarka

Po treh zaporednih zmagah Miamija: 'Končno smo počeli stvari, ki prinašajo rezultate'

Oklahoma, 23. 02. 2021 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Miami Heat so po skromnem uvodu v sezono očitno le ujeli pravo formo. Turnejo sedmih zaporednih gostovanj so zaključili s tremi zmagami in se na ta način vrnili na položaj, ki po rednem delu sezone prinaša razigravanje za končnico. Po uspešnem nizu je bil zadovoljen tudi trener Erik Spoelstra, ki je izpostavil, da so njegovi varovanci končno začeli igrati obrambo, s čimer se je strinjal tudi prvi zvezdnik vročice Jimmy Butler.

Košarkarji Miamija so trenutno na desetem mestu vzhodne konference.
Košarkarji Miamija so trenutno na desetem mestu vzhodne konference. FOTO: AP

"Na tovrstnih turnejah se vselej želiš izboljšati. Na začetku smo imeli težave, proti Sacramentu pa nam je uspela odlična tekma, po kateri je bilo vse lažje. Končno smo začeli igrati boljšo obrambo," je gostujočo turnejo na kratko povzel Erik Spoelstra. Vročica je na njej najprej slavila v Houstonu, nato pa so prišli trije zaporedni porazi proti Utahu, LA Clippersom in Golden Statu.

Rezultatsko krivuljo pa je nato obrnilo prav slavje po tesni končnici v Sacramentu (118:110), ki so ga lanski udeleženci finala lige NBA kronali še z zmagama nad LA Lakers in Oklahoma City Thunder. Tako je njihovo trenutno razmerje med zmagami in porazi 14:17.

Miami je imel na začetku sezone precej težav s strelci z razdalje, ki pa so se v zadnjih obračunih očitno le ogreli. Duncan Robinson je denimo na nedavni tekmi proti Oklahomi zadel kar šest trojk, skupno pa je dosegel 22 točk. "Kot trener si želim, da ne izgubijo samozavesti, da so vselej agresivni in  da napadajo, tudi ko jim ne gre," je dodal Spoelstra.

50-letnika veselijo tudi vse boljše predstave izkušenega veterana Andrea Igoudale: "Njegovega učinka se ne da meriti s pomočjo statistike. Toliko stvari počne, ki jih statistika ne zazna od dodatnih podaj v napadu do odličnega zapiranja pod obročem. Pravi luksuz je imeti košarkarja s takšno miselnostjo. Je pravi zmagovalec."

"Igrali smo boljšo obrambo, bili smo boljši v skoku in predvsem smo igrali bolj fizično košarko. Končno smo počeli stvari, ki prinašajo rezultate in zaradi katerih zmaguješ tekme," pa je po tretji zaporedni zmagi povedal zadovoljni Jimmy Butler.

Miami je obračun proti Oklahomi odločil v tretji četrtini in na začetku zadnje z delnim izidom 15:0, tako da Butlerju v zadnjem delu sploh ni bilo treba na parket. "Užival sem ob gledanju soigralcev. Ko igrajo tako kot tokrat, je bolje, da jim pustim proste roke. Preprosto užival sem," je povedal dober prijatelj našega Gorana Dragića, ki naj bi se v polni pogon po poškodbi vrnil v naslednjih dneh. 

Butler je za konec dodal še: "Slabe stvari se zgodijo. V zadnjem času velikokrat nismo bili pravi, bolelo je. Pogovorili smo se in razumeli, da se nam takšne stvari ne smejo več dogajati."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.