Zimski športi

Eisenbichler izpadel tudi za Lillehammer, slovenska peterica ista

Lillehammer, 30. 11. 2023 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji svetovni prvak Markus Eisenbichler je izpadel iz nemške reprezentance tudi za drugo postojanko svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lillehammerju. Selektor Stefan Horngacher zaupa v ekipo, ki je na uvodu v Ruki blestela na obeh tekmah s po tremi skakalci med peterico. Slovenijo bo prav tako zastopala ista ekipa kot na Finskem.

Robert Hrgota
Robert Hrgota FOTO: Damjan Žibert

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je to sezono zmanjšala kvoto skakalcev na državo na pet, šesto mesto si lahko reprezentance priborijo prek celinskega pokala, vendar Slovenija pri tem za trenutno obdobje ni bila uspešna. Na olimpijskem prizorišču v Lillehammerju bodo tako nastopili Peter Prevc, ki mu je na uvodu s šestim mestom uspel najboljši slovenski dosežek, Timi Zajc, Anže Lanišek, Domen Prevc in Žiga Jelar. Kot je poudaril selektor Robert Hrgota, je imel težko delo z izborom peterice.

Še težjega ima nemški selektor Stefan Horngacher, čeprav ima Nemčija pravico do nastopa s šestimi skakalci. Poleg izkušenih Karla Geigerja in Andreasa Wellingerja so trenutno v ekipi še Martin Hamann, Pius Paschke, Stephan Leyhe in Philipp Raimund. Wellinger, Leyhe in Paschke so v Ruki osvojili posamične stopničke. Pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo, skakalce po Lillehammerju čakata še dva konca tedna v nemškem Klingenthalu in švicarskem Engelbergu.

Na Norveškem pa bodo sezono začele tudi skakalke. Glavni cilj slovenske reprezentance v novi zimi je osvojitev pokala narodov, je napovedal selektor Zoran Zupančič. V olimpijski Lillehammer so odpotovale Ema Klinec, Nika Križnar, Nika Prevc, Katra Komar, Ajda Košnjek in Taja Bodlaj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.