Košarka

Poljska policija ves dan 'na nogah'

Poznan, 07. 09. 2009 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poljski policisti imajo že pred začetkom evropskega košarkarskega prvenstva velike težave. Skrbi jih fizično obračunavanje grških in makedonskih navijačev.

Poljski policisti so že ves dan na nogah.
Poljski policisti so že ves dan na nogah. FOTO: Reuters

Poznan so preplavili grški in makedonski navijači, pred večerno tekmo omenjenih reprezentanc pa utegne na ulicah mesta priti tudi do fizičnega obračunavanja. Ravno zaradi tega je poljska policija že ves dan v pripravljenosti, saj je treba morebitni incident pravočasno preprečiti. Po prvih ocenah naj bi v Poznan do začetka tekme prispelo več kot štiri tisoč košarkarskih privržencev.

Razumljivo vsi ne bodo mogli v poznansko Areno, zato lahko pred športno dvorano pride do spopadov. Poljska policija je tekmo že pred dnevi označila za eno tistih z visokim tveganjem. Prireditelji tekmovanja so navijače (grške oz. makedonske) z vstopnicami postavili na nasprotne tribune, vprašanje pa je, kje bodo imeli mesto tisti, ki so vstopnice kupili prek spleta.
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
08. 09. 2009 15.22
PA TO SO HULIGANI !!! :D
MaKyMK
07. 09. 2009 21.20
Kaj te govorite nekaj o čem pojma nimate... Kateri od vaju dveh je bil v Makedoniji? Kateri je videl realnost??? Se vpraša kdo od kod v se je desetih letih nabralo 20% albancev nabralo v državi??? Kaj uporabljate vi vašo logiko??? Pa da je vsaka albanska familija mela 10 otrok (kar seveda ni), bi to pomenlo da v desetih letih ni umrl nihče.... Poznata zgodovino Grčije? Vesta zakaj je bila državljanska vojna v letih 1945 oziroma 1946? Vesta kaj se je dogajalo? Aja vidva se greta "baba čula, baba rekla". O kakem gospodarskem razvoju govorita? Ja zapirajo jim meje, samo veta kolko Grkov je odvisno od Makedonije ker so vložili ves svoj denar v Makedonijo v biznis? Kaj mislita vidva da se grki bojijo da se bo njihova severna država imenovala Makedonija? NE!!! Bojijo se vstaje vseh izgnanih Makedoncev iz Grčije po njihovih zemljah... Ježek če bi se tak šli bi se mogla Slovenija imenovat Jugoslavija ker ima 15% južnjakov...
Nad.oblaki
07. 09. 2009 17.11
Jezek_SS_001: Tako je tudi Makedonski Albanci čakajo samo pravi trenutek, kot Kosovski Albanci, da zahtevajo avtonomijo... in tega se Makedonci prekleto dobro zavedajo. Res se mi pa zdi nefer od Grkov, da zavirajo Makedonijo v gospodarskem in demokratičnem razvoju, samo zaradi imena svoje pokrajne (Makedonije)... zato pa tudi taka sovražnost med navijači.
Jezek_SS_001
07. 09. 2009 16.06
Makedonci bi moral svojo državo preimenovat v Makebanijo, itak je 50 % albancev ...