Košarka

Poraz ob ljubljanskem slovesu Matkovića: Žal mi je, da se je tako zaključilo

Ljubljana, 01. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nov evropski dan v Stožicah, nov poraz, bi lahko rekli. Karlo Matković je izgubil tudi svojo zadnjo evropsko tekmo pred ljubljanskimi navijači, saj so bili v 17. krogu skupinskega dela evropskega pokala od domačega moštva boljši London Lionsi (92:85).

Cedevita Olimpija je tekmo začela dobro, a v drugem polčasu so se hitro znova pokazale zelo znane težave v obrambi in nezbrana igra v napadu. "Spet smo v nekem trenutku imeli deset točk prednosti. Prednost se je prehitro stopila. Vstopili smo v tesno končnico in oni so bili v tistem trenutku razigrani, mi pa znova nismo. Nekje je problem, kemije enostavno ne vzpostavimo. Igralci ne najdemo vloge, v kateri bi lahko igrali najbolje," je po 16. porazu v evropskem pokalu dejal znova razočarani Jaka Blažič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Karlo Matković je zadnjič igral pred ljubljanskim občinstvom, a kljub 21 točkam, osmim skokom in petim podajam še enkrat znova odlični center ni mogel preprečiti poraza svojega moštva: "Vedno se na koncu pogovarjamo enako. Spet smo padli na koncu. Žal mi je, da se je tako zaključilo in ker je sezona zame izgledala tako. Vsem, ki so tu bili z menoj, bi se rad zahvalil. Ekipi v nadaljevanju želim vso srečo."

Karlo Matković na tekmi Cedevita Olimpija - London Lions
Karlo Matković na tekmi Cedevita Olimpija - London Lions FOTO: Aljoša Kravanja

Vidno razočaran je bil tudi trener domačih Zoran Martić. Kljub porazu pa je o centru, ki se bo po sobotni tekmi lige ABA proti Borcu odpravil v NBA moštvo New Orleans Pelicans, govoril z izbranimi besedami. "Karlo je po mojem mnenju celo prvi center ABA lige. V evropskem pokalu je zagotovo med tremi najboljšimi. Njegov odhod se bo zagotovo poznal," je o varovancu, ki ga vodi od nedavnega prihoda v Olimpijo, dejal Martić.

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

V minulih dneh so se pojavila namigovanja, da bi Matkovića lahko zamenjal ljubljanskim ljubiteljem košarke zelo znan center Alen Omić, a Martić te teorije ni bil pripravljen potrditi ali zavrniti. "Že od takrat, ko se je vedelo, da bo šel, je to vplivalo na moštvo, zagotovo. Dejstvo je, da smo se morali ukvarjati tudi s tem v zadnjih 14 dneh, ali celo treh tednih. To je situacija, na katero ne moremo vplivati, Karlo odhaja in tako pač je. Uprava poskuša najti rešitev, a smo omejeni s proračunom, preko katerega uprava ne misli iti in seveda z razpoložljivimi igralci na tržišču. Situacija ni enostavna in ne moremo ravno izbirati med 30 igralci ter reči ta nam je najbolj všeč," je dejal Martić.

Če za trenutek pozabimo na Matkovićev odhod, je jasno, da Cedevito Olimpijo pred koncem sezone najtežje delo čaka na treningih, kjer bo moštvo moralo popraviti marsikatero težavo. "Naš glavni problem je to, da enostavno nimamo zbranosti ali telesne pripravljenosti, da bi uspeli zdržati 40 minut. Kakovostnejše ekipe seveda znajo kaznovati, ko se nam zalomi. Danes smo v prvem polčasu na primer imeli 11 skokov v napadu, na ta račun smo tudi nadzirali rezultat, oni pa niso imeli protinapadov, kar je njihova glavna kakovost. Tudi met z razdalje smo nadzirali, nato pa dve minuti naše nezbranosti. Pri nas je vedno problematična serija napak. Mi ne naredimo ene ali dveh napaknin potem to ustavimo. Ko gremo v napake, je to kot plaz. To je rak rana celotno sezono, tudi odkar sem jaz tu," je pred obračunom z Borcem priznal Martić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BELAN
01. 02. 2024 12.16
+1
Lepa sramota😂😂😂
sLOVEnec56
01. 02. 2024 11.16
+4
Dokler bodo naši z glavo naprej driblali po igrišču, ne da bi asistirali, bo ostalo isto!
zagorciko
01. 02. 2024 10.03
+2
Prehitro Karlo odhajaš
cekinar
01. 02. 2024 09.33
+3
Škoda,ke traja tekma 40 minut in ne 30,potem bi Olimpija imela vsaj 50%zmag v evropskem pokalu.
jutri bolje bo
01. 02. 2024 09.08
+6
Hvala Matkovič
Wolfman
01. 02. 2024 08.38
+2
Kaj pravite o igri Zoran Dragiča?
James Bond in tovariš Tito
01. 02. 2024 10.26
+2
Amor Fati
01. 02. 2024 10.46
+3
Mel je tisto eno tekmo proti Zvezdi, zdej pa je spet tisti stari Zoki. Tud, če mu rata zadet trojko v zadnji sekundi, je več ali manj jasno, da je njegov čas že zdavnaj minil.
Amor Fati
01. 02. 2024 08.07
+4
Povsem iskrene čestitke z moje strani za še en poraz v evropskem pokalu. Prav gotovo vam ni lahko, ker ste takšni profesionalci kot ste. Glave gor. Naslednjo sezono bo boljše. 😂
Wolfman
01. 02. 2024 08.05
+5
KK Olimpija mora biti pa res hvaležna Jaki Blažiču. Včeraj je sam, lastnoročno vlekel Olimpijo proti zmagi. Naredi celo 6 točk razlike v prid Olimpije, poteh gre sedet na klop in v pičlih dveh minutah angleži povedejo za 6 točk!! O igri Zoran Dragiča, sem pa brez besed...!
zmerni pesimist
01. 02. 2024 08.02
+5
Tale je še za olimpijo komaj dober in on bi v ameriko
Amor Fati
01. 02. 2024 08.09
+5
Kaj ga lahko kriviš? Model se je odločil zapustiti potapljajočo se barko. Vsak bi se. Sicer pa gre baje najprej v razvojno ligo, kjer naj bi ga preizkusili.