Košarka

Poraz proti Bologni z dvignjeno glavo: 'Rezultati bodo prej ali slej prišli'

Ljubljana, 09. 12. 2021 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija se ne more in ne more izviti iz rezultatske krize. V sredo so zmaji v Stožicah klonili proti sicer favoriziranemu Virtusu iz Bologne, ki jim je prizadejal četrti zaporedni poraz v Eurocupu. Čeprav je Olimpija že skoraj mesec dni brez zmage, pogumna predstava proti Virtusu lahko vliva nekaj optimizma. Odlično sta se izkazali zadnji okrepitvi Yogi Ferrell in Alen Omić. Slednji je po tekmi poudaril, da bodo s tovrstnimi predstavami prej ali slej prišli tudi rezultati.

Yogi Ferrell je pokazal, da bo v prihodnje eden od nosilcev igre Cedevite Olimpije.
Yogi Ferrell je pokazal, da bo v prihodnje eden od nosilcev igre Cedevite Olimpije. FOTO: Luka Kotnik

Virtus se je iz Stožic še drugo zaporedno sezono vrnil s tesno zmago. Osem sekund do konca je imela Olimpija napad za izenačenje, a je Jacob Pullen žal zgrešil in ostalo je pri 101:104. Kljub temu so zmaji – sploh v primerjavi s prejšnjimi tekmami – pokazali napredek v igri. Poznal pa se je tudi učinek obeh nedavnih okrepitev. 

Organizator igre Yogi Ferrell je bil najboljši strelec tekme s 24 točkami, zbral je tudi kar 11 podaj. Alen Omić pa je kraljeval pod košema in obračun končal pri 18 točkah, iz igre je zgrešil le en met (7/8). "Žal mi je te tekme, ker smo znova tesno izgubili. Imeli smo met za podaljšek. Ta poraz boli, a rečem lahko samo, da moramo dvigniti glave in iti nazaj v dvorano trenirat. Napredovati moramo kot ekipa, verjeti moramo drug v drugega in v trenerja. Biti moramo pozitivni in rezultati bodo prej ko slej prišli," je Omić kljub porazu ostal optimističen. 

Podobno velja za trenerja Jurico Golemca, ki je izpostavil, da se je vzdušje v ekipi v zadnjem času močno popravilo: "Z dvema novima košarkarjema se je vzdušje v ekipi spremenilo. Imeli smo en pravi trening in začutili smo, da je vzdušje pozitivno. Fantje se niso predali. Res verjamem v to ekipo, da ima kakovost, da igra pametno košarko."

Jacob Pullen je imel met za podaljšek, a ga je žal zgrešil.
Jacob Pullen je imel met za podaljšek, a ga je žal zgrešil. FOTO: Luka Kotnik

Za Virtus je bila zmaga v Stožicah praktično nujna, saj je pred tem na petih tekmah doživel že dva poraza. Na koncu sta k zmagi prispevala veterana in obenem prva zvezdnika ekipe Marco Belinelli z 21 točkami in Miloš Teodosić, ki je prispeval dve manj. 

"Zaključek tekme bi si lahko olajšali, a imamo dokaj mlado ekipo, zato vem, da se nam bodo te stvari še dogajale. Ampak pomembno je, da smo prišli do zmage na gostovanju. Eurocup je zahtevno tekmovanje, kjer ni lahkih tekem, zato šteje vsaka zmaga. Če jo dosežeš na gostovanju, še toliko boljše," pa je po tekmi povedal izkušeni strokovnjak na klopi italijanskih prvakov Sergio Scariolo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Olimpija je sezono v Eurocupu začela odlično z dvema zmagama, sedaj pa je v nizu doživela štiri poraze, zaradi česar je izenačena na dnu lestvice z Bourgom, Reyer Venezio, Bursasporjem in Promitheasom. Vse ekipe imajo razmerje 2:4. Na vrhu je črnogorska Budućnost s petimi zmagami in le enim porazom. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
09. 12. 2021 16.22
+1
Škoda dnarja
tolovajmataj
09. 12. 2021 14.00
Proti Virtusu so vsej borili, proti Zadru pa ena sam revščina. Pa dobro bi bilo doma najti potenciale, ki jih ni malo in ne kupovati odsluženih Američanov, ki se selijo iz kluba v klub! Zaradi omejenih sredstev je potrebno izbirati košarkarje, ki imajo srce in se bodo borili kot je potrebno!
crestor
09. 12. 2021 13.41
igra Olimpije je bila res za 150% boljša kot proti Zadru, ampak je tudi Virtus za 150% boljši od Zadra, tako da je končni izplen enak - tesen poraz. Če bi za 50% boljše odigrali proti Zadru in magari 50% slabše proti Virtusu, bi imeli vsaj zmago v ABA ligi, tako pa imajo dva poraza.
brezcasni
09. 12. 2021 12.42
+1
po enem treningu je trener začutil da se ekipa popravlja...vsaka mu čast za to pretiravanje