Košarka

Poraženi Golemac obupuje: Zelo težko je biti na mojem mestu

Ljubljana, 30. 01. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
9

Cedevita Olimpija je proti Budućnosti doživela svoj četrti zaporedni poraz v vseh tekmovanji. Tudi odlično vzdušje v Stožicah ni uspelo motivirati moštva, ki iz tekme v tekmo deluje vse bolj izgubljeno.

Trener Cedevite Olimpije je še četrtič zapored novinarsko konferenco po tekmi začel s čestitkami za nasprotno moštvo. Nato je po ustaljenem vzorcu začel naštevati šibkosti svojega moštva.

"Bili smo brez energije, odločnosti in možganov. Nismo se jim mogli postaviti po robu," je dejal vidno poraženi Jurica Glemac. Kljub prihodu Green Dragonsov na tekmo in posledično dobrem vzdušju v bolj polni dvorani Stožice kot po navadi v letošnji sezoni domače moštvo nikoli ni imelo možnost za zmago proti Budućnosti.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Aljoša Kravanja

Zmaji so tekmo izgubili s kar 22 točkami zaostanka (80:58) kljub slovesnosti med glavnim odmorom, na kateri so Ljubljančani upokojili dres legendarnega košarkarja Dušana Hauptmana.

"Rad bi se opravičil navijačem, ker je bilo vzdušje odlično, tudi zaradi Duleta smo mislil, da nam bodo navijači dali energijo, ampak ni bilo tako," se je opravičil Golemac.

Po tekmi Golemac ni deloval kot trener z jasno vizijo in načrtom za odpravo težav in povratek na zmagovita pota. "(Ponavljanje napak) na vsaki tekmi in vsakem treningu je zelo frustrirajoče in v tem trenutku je zelo težko biti na mojem mestu, ampak nikoli nisem odnehal in tudi zdaj ne bom odnehal. Lahko le vztrajam, saj se stvari ne spreminjajo na boljše, slačilnica se ne polni," je vdano dejal strokovnjak, ki vodstvo kluba neuspešno poskuša prepričati, da pripelje okrepitve. 

Glavni razlog za slabe predstave svojih varovancev je znova videl v igralcih, ki so mu na voljo, oziroma predvsem tistih, ki mu niso. "Igralci, ki so tu ne čutijo pritiska s klopi, saj je za igralca najtežje to, da bo moral na klop, če ne igra dobro. Jaz nimam dovolj široke klopi in moči, da na tak način kaznujem igralce. To je najtežje za trenerja, ki se ne more odzvati."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dildoslav
30. 01. 2023 11.37
+3
Golemac in Bečirovic nista dorasla projektu. Glavni center je Omic, pri 216cm tip enkrat na tekmo zabije in se to komaj. Da ne govorim o nekvalitetnih tujcih, domace mlade igralce pa dajejo na klop ali v neke tretjerazredne klube.
tincoop
30. 01. 2023 10.24
+4
Olimpija je kanta za nabijanje?
Primož Rus
30. 01. 2023 09.18
+3
Pazi to"Zelo težko je biti na mojem mestu".Ko nekdo to reče....ima smisel samo eno"iskali so,prišel sem,pobiram jim denar,a NIMAM POJMA o košarki".....kje so TRENERJI Z IZKUŠNJAMI.....mam feeling,da ga Golemac verjetn še NI VIDEL ŽOGE v svojem lajfu....Aja,vsi najboljši spakirajo v tujino,začenši z Miličem
JOSEPH HAYDN
30. 01. 2023 09.00
+11
Menjat vodstvo, kakšne igralce so pripeljali poleti, ti komaj lahko igrajo prvo slovensko ligo. Kakšen Jeremić pa Gnjidić pa Alibegović
Wrako
30. 01. 2023 10.05
-3
kala 09
30. 01. 2023 08.56
+7
Potrebno zamenjati trenerja,plus igralcem plače dol,če pa komu ne paše pa srečno pot,ker to kar sedaj počnejo je pa ena velika žalost
Dildoslav
30. 01. 2023 11.38
+2
Place ne mores znizat, ker imajo pogodbe. Lahko se pa glavnega kadrovmika in trenerja zamenja, ker take igralce vlacijo, da bi lahko bil vsak na njihovem mestu.
zmerni pesimist
30. 01. 2023 08.47
+4
Potem pač spokaj
wsharky
30. 01. 2023 08.03
-2
lolimpiji niti braća dragić niti donćić ne bi pomagali do zmage