Košarka

Porzingis zadovoljen s Kiddom: Ta sistem igre mi bolj ustreza

Dallas, 15. 10. 2021 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
7

"Veliko bo odvisno od Kristapsa Porzingisa." To je stavek, ki ga pogostokrat lahko preberemo, ko se ugiba o možnostih Dallasa v novi sezoni lige NBA, ki se bo za Maverickse pričela v noči s četrtka na petek s tekmo v Atlanti. Po treh odigranih tekmah v predsezoni – vse tri so Mavsi dobili – je Kristaps Porzingis precej bolj zadovoljen s sistemom igre, ki ga je postavil novi trener Dalllasa Jason Kidd, kot s sistemom nekdanjega trenerja Ricka Carlisla.

V zaključku pretekle sezone so že vrabci na strehi čivkali, da Kristaps Porzingis v Dallasu ob trenerju Ricku Carlislu ni srečen. Mnogi so ugibali, da bo prav Latvijec moral zapustiti teksaško gnezdo, a Mark Cuban se je odločil, da bo raje kot Porzingisa žrtvoval dolgoletnega trenerja Carlisla. V Dallas je pripeljal nekdanjega košarkarja Dallasa Jasona Kidda, ki je v preteklosti veljal za trenerja, ki stavi na dobro obrambo. "Mislim, da ta sistem bolj ustreza moji igri. Sem košarkar, ki ima rad prevzemanja pod obročem in si tam ustvari priložnost. Mislim, da smo se od tega oddaljili v zadnjih letih, ko sem bil v Dallasu, a sem še vedno našel načine, kako biti učinkovit in narediti to, kar je najbolje za ekipo. Naredil sem tisto, kar je trenerski štab pričakoval od mene, a ob tem sem se počutil, da dela svoje igre ne uspem unovčiti," je v druženju z novinarji pojasnil Porzingis.

Kristaps Porzingis
Kristaps Porzingis FOTO: AP

Dallas je uvodne tri tekme predsezone prepričljivo dobil, Latvijec pa je izpostavil dobro kemijo v ekipi in pohvalil mladce v moštvu. "Imamo dobro vzdušje v ekipi, dobro energijo. Vsi ti mladi fantje so neverjetni. Trdo delajo že zgodaj zjutraj na treningih, kar se kaže tudi na igrišču. Igrajo odlično. Kdor koli vstopi za nas, naredi svoje delo in odigra dobro. Vsi igralci s klopi podpirajo tiste, ki so na igrišču. To je nalezljivo. Smo vzhičeni. To je le predsezona, toda zdi se, da korakamo v pravo smer," je pred začetkom sezone optimistično razpoložen latvijski velikan z mehko roko. 

Latvijec je bil v pretekli sezoni pogostokrat pod plazom kritik, da na igrišču pokaže premalo glede na plačilo, ki ga prejema. Pogosto se je v preteklosti spopadal s poškodbami, zdaj pa je v celoti oddelal predsezono, kar bi se moralo poznati tudi na igrišču, so prepričani številni košarkarski analitiki. Porzingis meni, da ima Dallasova ekipa v tej sezoni zelo velik potencial in da lahko poseže zelo visoko. "Sposobni smo postati smrtonosna ekipa v napadu. Ko je naša obramba na enaki ravni kot napad, nas je izjemno težko zaustaviti. Moramo nadaljevati z delom in še naprej rasti kot ekipa in mislim, da s to ekipo in tem potencialom lahko pridemo zelo daleč," je poudaril Porzingis, ki je na uvodnih treh tekmah v povprečno odigranih 19 minutah igre dajal po 13 točk na tekmo. 

Kristaps Porzingis in Jason Kidd
Kristaps Porzingis in Jason Kidd FOTO: AP

Poleg prvih violin Mavsov, ki so sicer v predsezoni dobivale kar precej počitka, so se izkazali tudi mladi košarkarji in nove okrepitve. "Imamo dobro kemijo na igrišču – tako v napadu kot v obrambi. Dokazujemo, da igramo kakovostno košarko. Podajamo si žogo, krijemo si hrbet, ko so vsi igralci tako povezani, se vedno zgodijo dobre stvari. Dobri meti in to je kakovostna košarka," je zaključil Latvijec. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titomeni
15. 10. 2021 20.35
+1
Kidd se kot trener se ni kaj dosti dokazal... Upam da se bo tokrat.. Pa vseeno bi si zelel se vsaj eno malo bolj konkretno okrepitev. Vroce mrzla porzingis in hardaway ne bosta dovolj
Uporabnik1888402
15. 10. 2021 19.25
S Kiddom nic kaj posebnega ne bo ...
taft007
15. 10. 2021 19.09
Saj lani so tudi vse zmagali pred sezono :)
Rde?a pesa in hren
15. 10. 2021 17.44
+4
Na ta šport s ene spoznam, a kolikor sem bral, je kr naprej bilo vse odvisno od Luke. Kjer je moštvena igra ne more vse stati na enem igralcu. Upam, da bo Luka znal to razumeti....
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 17.35
+1
Bomo videli. Po svoje sem zadovoljen z menjavo trenerja.
big brother
15. 10. 2021 17.29
+0
Horzingis najjače ime...25+
punkracij
15. 10. 2021 17.19
+1
Vsi skupaj po prstan prvakov.