Košarka

Poškodba Antetokounmpa skrbi Milwaukee

Chicago, 17. 02. 2023 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Košarkarji Chicago Bulls, katerih član je tudi Slovenec Goran Dragić, so v ligi NBA v dvorani United gostili drugo najboljšo ekipo lige, Milwaukee Bucks. Gosti so tik pred premorom za tekmo zvezd All-Star zmagali s 112:100, vendar jih skrbi prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Grk si je v drugi četrtini poškodoval zapestje.

Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo FOTO: AP

Giannis Antetokounmpo si je proti bikom v začetku druge četrtine poškodoval zapestje in ni mogel nadaljevati igre. Za zdaj še ni jasno, ali bo grški zvezdnik lahko odpotoval v Salt Lake City na tekmo zvezd in tam igral ali ne. V devetih minutah igre je Antetokounmpo dosegel dve točki, sedem skokov in tri podaje, vključno s tisto, s katero je postal najboljši podajalec v zgodovini Bucks. Nekaj minut za tem, ko je moral s paketa, je padla prva diagnoza: zvin. Brez prvega zvezdnika so se prvaki lige iz 2021 lahko zanesli na Brooka Lopeza, ki je dosegel 33 točk, sedem skokov in štiri blokade. Jevon Carter je dodal 22 točk, Jrue Holiday pa 15. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z 12. zaporedno zmago zdaj Bucksi le za malenkost zaostajajo za vodilno ekipo lige Boston Celtics. Obe ekipi sta doslej izgubili 17 tekem, a imajo Kelti še eno tekmo več. V zahodni konferenci so na vrhu Denver Nuggetsi Vlatka Čančarja. Biki so igrali brez poškodovanega DeMarja DeRozana, ki je izpustil že sredino tekmo proti Indiani. Nikola Vučević je bil prvi strelec domače ekipe z 22 točkami in s 16 skoki. Chicago pa po šestem zaporednem porazu ostaja na 11. mestu, Gorana Dragića zaradi težav s poškodbo tudi tokrat ni bilo v postavi za tekmo.

Bradley Beal in Devin Booker
Bradley Beal in Devin Booker FOTO: AP

Dve mesti višje na vzhodu so Washington Wizardsi, ki so tokrat s 114:106 v gosteh po preobratu premagali Minnesota Timberwolvese. Bradley Beal je še tretjič na zadnjih štirih tekmah presegel 30 točk, tokrat je za čarovnike zbral 35 točk, šest skokov in pet podaj. Los Angeles Clippersi pa so zmagali v gosteh pri Phoenix Sunsih s 116:107. Prvi mož gostov je bil Paul George, ki je dosegel 26 točk, šest skokov in pet podaj, prav toliko točk je k zmagi prispeval tudi Terance Mann. Pri soncih se je kot nova okrepitev navijačem predstavil veteran Kevin Durant, vendar tokrat še ni zaigral, saj še okreva po poškodbi kolenskih vezi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks              100:112 
(Goran Dragić: ni igral za Chicago)

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards  106:114

Phoenix Suns - LA Clippers                   107:116

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
17. 02. 2023 08.18
+2
Zanimiva so mi ta spraševanja, ko nastopi poškodba neke zvezdnika ala Giannis, Luka, Curry, in se sprašujejo samo, ali bo pripravljen za all star. Koga briga neka nepomembna tekma, rajši naj jih skrbi zdravje igralca in tekme do končnice, ne pa all star
cool1
18. 02. 2023 20.24
+1
He, he, verjami , da jih v Ameriki skrbi glede igralcev prav vse, tako igralec sam, tekma all star, ali nba tekme, samo tu pri nas pač novinar nekaj nerodno napiše, pa je tvoja reakcija že tu....!