Košarka

Poškodba ni nedolžna: Dončića ne bo vsaj na eno tekmo

Dallas , 04. 02. 2023 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Luka Dončić je obračun z New Orleansom v noči na petek sklenil predčasno, potem ko je sredi tretje četrtine pri poskusu polaganja padel in trdo pristal na parketu. Pri tem si je načel peto, zaradi česar bo odsoten vsaj naslednjo tekmo proti aktualnim prvakom Golden State Warriorsom. Zatem čakajo Dallas še štiri zaporedna gostovanja. Ali bo Dončić nared za preostali del "potujoče turneje", pa je za zdaj pod vprašajem.

Luka Dončić je s povprečjem 33,4 točke drugi najboljši strelec lige NBA. Malenkost več (33,5) jih dosega le Joel Embiid.
Luka Dončić je s povprečjem 33,4 točke drugi najboljši strelec lige NBA. Malenkost več (33,5) jih dosega le Joel Embiid. FOTO: AP

Luka Dončić dan po zmagi nad New Orleansom, v kateri je v 22 minutah igre dosegel 31 točk, ni treniral. Opravil je magnetno resonanco, ki je pokazala, da slovenski zvezdnik na naslednji tekmi – Dallas iz sobote na nedeljo gostuje v San Franciscu – še ne bo nared, zato ga tudi ne bo na letalu s preostalimi člani ekipe. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Jason Kidd medijem ni razkril, kdaj naj bi se Dončić vrnil. Kot poroča novinar Tim MacMahon, bi se lahko to zgodilo že pred koncem serije gostovanj, ki bo trajala do 12. februarja, ko se bodo Mavericksi pomerili s Sacramento Kingsi. MacMahon je na Twitterju še sporočil, da Dončićeva poškodba pete ni prehuda. 

Njegov soigralec Dorian Finney-Smith pa je dejal, da bodo morali sedaj nekako najti način, kako zmagovati tudi brez z naskokom prvega zvezdnika moštva. Dallas je letos izgubil vseh šest tekem brez 23-letnega Slovenca. V franšizi iz Teksasa pa upajo, da se bo že za Golden State Warriorse vrnil Christian Wood, ki je zaradi zdravstvenih težav izpustil zadnjih sedem tekem. "Lepo bi ga bilo dobiti nazaj, sploh ker Dončić ne bo igral," je o Woodu še dodal Finney-Smith. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Volja
04. 02. 2023 16.05
+1
Premlad je, da bi haral poškodbe za poškodbo...kot, da nimajo v klubu "dolge klopi".
misekmali
03. 02. 2023 21.34
-1
Zamenjati mora copate.