Košarka

Potrditev odmevne menjave: Šarić in Covington v eno, Butler in Patton v drugo smer

Philadelphia, Minneapolis, 12. 11. 2018 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz vrst ekipe severnoameriške košarkarske lige NBA Minnesota Timberwolves so sporočili, da se kot del zamenjave igralcev v njihove vrste selita pomembna člena ekipe Philadelphia 76ers Dario Šarić in Robert Covington. Omenjena košarkarja sta se znašla v osrčju posla, ki je v Philadelphio odpeljal razvpitega Jimmyja Butlerja.

Šarić (z žogo) se je moral z dvema soigralcema nenadoma posloviti od Philadelphie.
Šarić (z žogo) se je moral z dvema soigralcema nenadoma posloviti od Philadelphie. FOTO: AP

Minnesota Timberwolvesi so potrdili, da bosta poleg Daria Šarića njihov "trop" okrepila tudi Robert Covington in Jerryd Bayless, v zameno za izbor v drugem krogu nabora leta 2022 pa se k Philadelphia 76ersom selita Jimmy Butler in Justin Patton.

27-letni Covington je bil član prve obrambne ekipe minule sezone in se v vrstah Philadelphie izkazal tudi kot eden najboljših "kradljivcev" žog in tudi kot izjemno natančen izvajalec metov za tri točke, najmanj 137 jih je zadel v vsaki od zadnjih štirih sezon lige NBA, v lanski pa je postavil osebni rekord z 203 zadetimi meti z razdalje, kar ga je uvrščalo na enajsto mesto v ligi. V Minneapolis prihaja z letošnjim povprečjem 11,3 točke, 5,2 skoka, 1,8 ukradene žoge in 1,8 blokade, potem ko se je Philadelphii pridružil pred skoraj točno štirimi leti. 

Butler le dočakal odhod
Tri leta mlajši Šarić je za Sixerse povprečno dosegal 13,5 točk in 6,5 skokov, bil pa je član najboljše peterke novincev v sezoni 2016/17. V 13 tekmah v aktualni sezoni je povprečno dosegal 11,1 točk in 6,6 skokov, tudi on pa je k Philadelphii prišel v letu 2014 in s 76ersi pred dobrima dvema letoma podpisal večletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najodmevnejše ime je seveda tisto Jimmyja Butlerja, ki je v zadnjih tednih javno pozival svoje delodajalce, da mu pustijo oditi, oziroma, da mu poiščejo novo ekipo. 29-letnik je pri Minnesoti dosegal v povprečju točno 22 točk na tekmo (5,3 skoka in 4,8 podaje), še lani je bil član ekipe All-Star zahodne konference. 21-letni Patton za Timberwolvese od 22. junija 2017, ko se je pridružil moštvu, praktično ni igral, na parketu je preživel vsega štiri minute in takrat vknjižil dve točki in eno ukradeno žogo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.