Košarka

Pred Olimpijo zgodovinski obračun z Virtusom

Bologna, 12. 01. 2021 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v Bologni na obračunu z Virtusom Segafredo Bologno odprli drugi del Evropskega pokala. Italijani so celo favoriti za končno zmago na tem drugorazrednem evropskem klubskem tekmovanju. Prvič v zgodovini bodo ljubljanski košarkarski navdušenci spremljali obračune najboljših 16 moštev Evropskega pokala. Poleg Italijanov sta v skupini še črnogorska Budućnost in francoski Bourg. V četrtfinale napredujeta prvi dve ekipi.

Saša Đorđević
Saša Đorđević FOTO: Damjan Žibert

Italijansko moštvo je edino, ki je prvi del tekmovanja sklenilo z desetimi zmagami na desetih tekmah. Ljubljanski košarkarji so na desetih obračunih slavili sedem zmag. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca se bo udarila s črno-belimi, ki jih s klopi vodi Saša Đorđević, Virtus Bologna pa v sezoni 2020/21 pred seboj ruši vse ovire. Nekoliko bolj zadržan pa je Virtus v italijanskem državnem prvenstvu, kjer ima po 14 odigranih tekmah na svojem računu "le" devet zmag. V soboto je moštvo iz Bologne gostovalo pri Trentu in zabeležilo zmago z 92:85. S 17 točkami in osmimi skoki je bil najučinkovitejši košarkar črno-belih Kyle Weems. Sledil mu je najkoristnejši igralec prvega dela tekmovanja, Miloš Teodosić, ki je 14 točkam dodal 11 asistenc.

Marco Belinelli ima bogate izkušnje iz lige NBA.
Marco Belinelli ima bogate izkušnje iz lige NBA. FOTO: AP

Ljubljančani bodo, kot piše na uradni klubski spletni strani, želeli v sredo prav zagotovo popraviti vtis z nedeljskega obračuna z Zadrom. V Dvorani Krešimira Ćosića so sicer zmaji večino srečanja prevladovali na parketu, na koncu pa slavili tesno zmago z 80:78, ki pa je, ne glede na vse, dobra popotnica pred zahtevnim gostovanjem v Bologni. Ljubljančani so se v Bologno odpravili brez Ivana Marinkovića (bolezen). "Virtus Segafredo Bologna je zagotovo glavni favorit za osvojitev naslova prvaka na tem tekmovanju. Pred koncem prejšnjega koledarskega leta so se okrepili še z Marcom Belinellijem, s tem dodatkom pa zagotovo veljajo za najboljše moštvo na tekmovanju. Ekipa je sestavljena iz samih zvezdnikov, ki so igrali tako v ligi NBA kot tudi v Evroligi, osvajali so tudi številne naslove na različnih mednarodnih tekmovanjih. Virtus je absolutni favorit za končno zmago na Evropskem pokalu. Za nas je zagotovo prava nagrada za naše delo v prvem delu tekmovanja, da se nam je ponudila priložnost, da igramo proti moštvu iz Bologne. Žal mi je, da navijači zaenkrat še nimajo priložnosti spremljati takšne ekipe v Ljubljani," je pred tekmo za uradno spletno stran ljubljanskega kluba dejal trener Jurica Golemac.

Jaka Blažič je v zadnjem obdobju zelo vroč.
Jaka Blažič je v zadnjem obdobju zelo vroč. FOTO: Aba

"Vsak, ki malo spremlja košarko, ve, kakšna ekipa je Virtus Segafredo Bologna. Zagotovo gre, po imenih sodeč, za najbolj zvenečo ekipo v pokalu. Glavna igralca sta Miloš Teodosić in Marco Belinelli, ne smemo pa pozabiti niti na vse ostale košarkarje. Virtus ima veliko talenta in veliko orožij v napadu. V Bologni bo naša igra v obrambi na veliki preizkušnji," dodaja kapetan Jaka Blažič.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mar.t.j
13. 01. 2021 10.43
+1