Košarka

Pred slovenskimi košarkaricami le še zadnji kvalifikacijski tekmi za EP

Ljubljana, 06. 02. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je z nedeljskim zborom v Ljubljani začela priprave na zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta kot gostiteljici na prvenstvo že uvrščeni.

Obe reprezentanci pa vseeno nastopata v kvalifikacijah, ki jih imata za priprave. Slovenija bo tako 9. februarja ob 18. uri v 5. krogu igrala proti Albaniji, 12. februarja pa ob 17. uri proti Poljski. Obe tekmi bosta na Kodeljevem, vstopnice za oba dvoboja pa so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Na uvodnem treningu je že vadilo vseh 14 košarkaric, ki jih je na seznam uvrstil selektor slovenske izbrane vrste Georgios Dikaiulakos. To so Nika Barič, Tina Cvijanovič, Blaža Čeh, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Mojca Jelenc, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Maruša Seničar, Ajša Sivka, Zala Šrot in Sara Vujačić.

"Čaka nas še zadnje skupno druženje, preden se bo maja s pripravami na evropsko prvenstvo začelo povsem zares. Ta teden je nova priložnost ter hkrati tudi naša naloga, da se še bolj povežemo in kot ekipa še nadgradimo vse zadeve, ki smo jih delali v preteklih reprezentančnih akcijah," je dejala Krošelj.

Slovensko žensko košarkarsko izbrano vrsto v naslednjih dneh čakata še zadnji kvalifikacijski preizkušnji za evropsko prvenstvo, ki ga bo letos junija skupaj z Izraelom gostila prav Slovenija.
Slovensko žensko košarkarsko izbrano vrsto v naslednjih dneh čakata še zadnji kvalifikacijski preizkušnji za evropsko prvenstvo, ki ga bo letos junija skupaj z Izraelom gostila prav Slovenija. FOTO: KZS

"Kvalifikacije si želimo končati z dvema zmagama. Še posebej zaradi tega, ker bomo po dolgem času igrale pred domačimi navijači. Upam, da se bodo zbrali v velikem številu. Prav igranje pred domačo publiko pa bo še dodatna motivacija za trdo delo v tednu, ki je pred nami," je dodala.

Na evropskem prvenstvu v Ljubljani in Izraelu bo med 15. in 25. junijem nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije, ki je doslej zbrala po dve zmagi in poraza, in Izraela se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).

V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca. Vstopnico za EP so si po dveh kvalifikacijskih ciklih že priigrale Italija, Latvija in Španija.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.