Košarka

Nadaljevanje v Španiji: Joventut z Omićem do konca pretil Barci

Valencia, 17. 06. 2020 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alen Omić je bil drugi strelec Joventuta na prvi tekmi elitnega španskega košarkarskega prvenstva po "koronapremoru". Joventut se je v povsem katalonskem obračunu na nevtralnem prizorišču v Valenciji udaril z Barcelono, ki je na koncu slavila s 96:92.

Trener Barcelone je legendarni srbski strokovnjak Svetislav Pešić.
Trener Barcelone je legendarni srbski strokovnjak Svetislav Pešić. FOTO: AP

Klemen Prepelič v Valenciji, natančneje v dvorani Municipal Font de San Lluis, ni dobil priložnosti za igro, zato pa se je proti zvezdniški Barceloni v dresu Joventuta toliko bolj izkazal občasni slovenski reprezentant Alen Omić. Ta je bil drugi strelec  svojega moštva s 14 točkami, z osmimi skoki se je močno približal tudi dvojnemu dvojčku in pristavil še štiri podaje ter eno blokado. Ko je dobro minuto pred koncem Adam Hanga zadel za 92:83, se je zdela tekma že odločena, nato pa je Barcelonin katalonski rival stopil na plin in se uspel približati tudi na le dve točki zaostanka. Nikola Mirotić je v zadnjih sekundah nato ohranil mirno kri in zadel oba prosta meta, Nenad Dimitrijević pa je zgrešil z metom za tri točke in tekma je bila dokončno odločena. Mirotić je bil s 16 točkami prvi strelec Barcelone, pri Joventutu pa je še nekaj točk več od Omića dosegel Conor Morgan (21).

Pozdrav praznim tribunam po koncu tekme:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Državno tekmovanje v Španiji se nadaljuje v dveh skupinah, v skupini A so poleg Barce in Joventuta še Baskonia, Bilbao, Unicaja Malaga in Tenerife, v skupini B pa čakajo branilec naslova Real Madrid, Valencia, Gran Canaria, Zaragoza, Andorra in Burgos.

Izid 1. kroga zaključnega dela španskega prvenstva:

  • - skupina A:
    Barcelona ‒ Joventut 96:92
    Tenerife ‒ Unicaja Malaga 70:83

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koronavirusovec
18. 06. 2020 08.54
-2
Napiše se juventus, kakšen juventut neki
JOSEPH HAYDN
18. 06. 2020 09.57
+2
Si pa pameten ja, Juventus je nogometni klub iz Italije medtem ko je Joventut košarkarski klub iz Badalone