Košarka

Ruski Zenit zadnji četrtfinalist Evrolige

Sankt Peterburg, 12. 04. 2021 21.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po zaostali tekmi 6. kroga je znan še zadnji udeleženec četrtfinala košarkarske Evrolige. Mesto v izločilnih bojih so si priborili košarkarji Zenita iz Sankt Peterburga, ki so doma s 112:83 premagali Panathinaikos iz Aten. Brez napredovanja v drugi del je ostala španska Valencia s Klemnom Prepeličem.

Žan Mark Šiško se je z Bayernom uvrstil v končnico.
Žan Mark Šiško se je z Bayernom uvrstil v končnico. FOTO: Twitter

V primeru poraza Zenita bi zadnje, osmo mesto za četrtfinale zasedla Valencia, katere prvi strelec v Evroligi je Klemen Prepelič s povprečjem 12,1 točko na tekmo. A ruska zasedba takšnega scenarija ni dovolila ter je visoko premagala zasedbo iz Aten. Zenit se je med najboljšimi osmimi pridružil vodilni Barceloni, CSKA Moskvi, Anadolu Efesu, Armani Milanu, Bayernu, Real Madridu in Fenerbahčeju. Pari četrtfinala so Barcelona - Zenit, CSKA Moskva - Fenerbahče, Anadolu Efes - Real Madrid in Armani Milano - Bayern München.

Od slovenskih predstavnikov bo v končnici zaigral Žan Mark Šiško v dresu Bayerna. Na trenerski klopi Fenerbahčeja pa sta nekdanja slovenska selektorja Igor Kokoškov in Rado Trifunović. V zasedbi Reala je nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph, ki pa zaradi okrevanja po poškodbi ne bo igral za Real.

Izid, zaostala tekma 6. kroga: 
Zenit Sankt Peterburg - Panathinaikos Atene   112:83 (47:40)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.