Košarka

Prestopna 'bomba' v Evroligi: Kemba Walker od Dončića do Milana?

Milano, 14. 01. 2023 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse kaže, da se Evroligi obeta ena najbolj zvenečih okrepitev zadnjih sezon. La Gazetta dello Sport poroča, da je Olimpia Milano tik pred sklenitvijo dogovora s Kembo Walkerjem, ki je v tej sezoni devetkrat oblekel dres Dallas Mavericksov. 32-letnik je bil že štirikrat udeleženec tekme vseh zvezd, v zadnjem obdobju pa ne najde prave forme.

Kemba Walker je v preteklosti večkrat oblekel tudi dres ameriške reprezentance.
Kemba Walker je v preteklosti večkrat oblekel tudi dres ameriške reprezentance. FOTO: Fiba

Kot še poroča La Gazzetta dello Sport, naj bi Kembi Walkerju v Milanu ponujali dogovor do konca aktualne sezone. Organizator igre je v tej sezoni za krajši čas igral tudi z Luko Dončićem, a so se mu v Dallasu januarja zahvalili za sodelovanje. Da je še sposoben igrati na najvišjem nivoju, je pokazal decembra proti Clevelandu, ko je dosegel 32 točk in sedem podaj. 

Vso svojo dosedanjo kariero je Walker sicer igral v ZDA. Leta 2011 so ga kot devetega na naboru izbrali Charlotte Hornetsi (oziroma tedaj še Bobcatsi). Skupno je v NBA odigral 781 tekem, med letoma 2015 in 2020 pa je v povprečju vselej dosegal več kot 20 točk na tekmo. V tem obdobju je štirikrat zaigral na tekmi vseh zvezd, leta 2019 je bil izbran celo v tretjo idealno peterko lige. 

Kemba Walker je bil v tej sezoni tudi soigralec Luke Dončića.
Kemba Walker je bil v tej sezoni tudi soigralec Luke Dončića. FOTO: AP

Milančani so v novo sezono Evrolige vstopili z velikimi ambicijami, a so jim jo močno zagodle poškodbe. Po petkovem porazu z Žalgirisom si košarkarji Olimpie delijo celo zadnje mesto s francoskim Asvelom. Trener Ettore Messina se za nameček ukvarja s številnimi poškodbami, Kevina Pangosa ne bo vsaj do marca, najboljši strelec kluba Shavon Shields pa bo manjkal vsaj do konca prihodnjega meseca.

Da se v prestolnici mode obetajo okrepitve, je po tekmi z Žalgirisom na tiskovni konferenci potrdil tudi Messina. "Sedaj imamo bolj jasno sliko, kako bosta videti prihodnja dva meseca. Situacijo smo morali oceniti na novo in se nanjo prilagoditi," je na okrepitve namignil strateg iz Catanie. 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boris JahBoris Hribljan
14. 01. 2023 20.43
Škoda, ker ni Walker 100% in zdrav! Če bi igral kot zna bi bil suoer za Dallas; tako pa...!? Milano!
rcarlos
14. 01. 2023 19.55
+1
"v zadnjem obdobju pa ne najde prave forme", ker zapis ej :D ... Ja itak, da je ne najde, če je pa na tekmo igral dve al pa tri minute :D ... Proti Clevelandu ko je imel minutažo, pa je pokazal, da še zna :) ... Če bi vodstvo Mavsov znalo vlečt prave poteze z igralci, ki so oziroma so bili letos v kadru, bi bli trenutno gladko prvi (pomoje)... Pomagalo bi že, če bi samo Wooda prej dal v začetno peterko, da drugih stvari ne omenjam :)
Boris JahBoris Hribljan
14. 01. 2023 20.44
Mišljeno je še za prejšnji klub verjetno; a ne!?
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 13.21
+9
Vredu decko. Zelim mu vso sreco. Skoda, da mu kolena tako nagajajo.
JOSEPH HAYDN
14. 01. 2023 12.56
+7
Kemba Walker je v preteklosti večkrat oblekel tudi dres slovenske reprezentance. Novinarji ne se hecat, prosim vas
Ivar The Boneless
14. 01. 2023 13.35
+6