Košarka

Pri Dallasu pripravljeni na 'začetek ere Dončića in Porzingisa'

Dallas, 23. 10. 2019 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Z domačo tekmo proti Washington Wizardsom se začenja nova sezona rednega dela lige NBA tudi za ekipo Dallas Mavericks. Teksašani so prepričani, da se bodo s prihodom latvijskega zvezdnika Kristapsa Porzingisa vmešali v boj za končnico, ki se ji lani kljub Dončićevim podvigom niso resneje približali.

Dončić (na fotografiji) med prijateljskim obračunom z ekipo Oklahoma City Thunder v Dallasu
Dončić (na fotografiji) med prijateljskim obračunom z ekipo Oklahoma City Thunder v Dallasu FOTO: AP

"Pogonski agregati so na visokih obratih in pripravljeni na začetek ere Luka Dončića in Kristapsa Porzingisa. Vse, kar je preostalo, je, da bo dinamični dvojec čvrsto do konca pritisnil na plin in začel nekaj, za kar so pri Dallas Mavericksih prepričani, da bo začetek nečesa zelo posebnega," so uvodni obračun z Washington Wizardsi napovedali na uradni spletni strani Dallas Mavericksov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dodajajo, da je Luka Dončić v pretekli sezoni deloval "s polnimi obrati", saj je prepričljivo osvojil nagrado za novinca leta s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in 6,0 podaje na tekmo. 

Nowitzki predal štafeto
"Dva metra visoki organizator igre je v NBA prišel po tem, ko je bil najboljši igralec v Evropi in nato hitro pokazal, da je pameten veliko bolj, kot kažejo njegova najstniška leta," pišejo pri Dallasu. Veliko seveda pričakujejo tudi od latvijskega novinca Kristapsa Porzingisa, ki bo v domači dvorani debitiral na uradni tekmi z dresom Mavsov.

Tudi sam je v NBA začel odlično in v sezoni 2017/18 povprečno dosegal 22,7 točke, 6,6 skoka in 2,4 blokade na tekmo ter si prislužil nastop na tekmi zvezd. Zaradi hujše poškodbe kolena, počival je kar 21 mesecev, je od menjave igralcev z New York Knicksi pri Dallasu izpustil vse tekme drugega dela pretekle sezone. Štafetna palica, ki jo je Slovencu in Latvijcu prepustil legendarni Nemec Dirk Nowitzki, seveda ne bo lahka.

DALOKC

Carlisle: Luko bodo ekipe trdo prijele vsak večer
"Dončić in Porzingis sta vodstvo prepričala, da lahko prevzameta štafetno palico in nadaljujeta dirko, za katero ta franšiza upa, da se bo na koncu razpletla z uvrstitvijo v letošnjo končnico," pišejo na Mavs.com. Da se je po slovesu Nowitzkega spremenilo veliko reči, priznava tudi trener Rick Carlisle.

"Ja, drugače je. Po 21 letih in vsem, kar je preživel v zadnjih dveh letih zaradi poškodb ... Tudi če bi želel, ne bi mogel biti tukaj z nami. Govorite o tipu, ki je definicija gladiatorja. Vse je pustil na igrišču," je dejal Carlisle. "Baklo so res predali Luku in KP (Porzingisu, op. a.), da bosta zdaj vodji te ekipe, vsaj z vidika tega, da sta najvidnejša fanta in najboljša igralca. To je izziv za ta fanta, ki se ga veselita," pravi eden najbolj cenjenih trenerjev v NBA.

"Luka je izvrsten mlad igralec in eden najboljših mladih igralcev v ligi. Ekipe ga bodo trdo prijele vsak večer. Te reči se ne spremenijo od ekipe do ekipe ali od tekme do tekme. A je tekmovalec. V svoji mladi karieri je videl že veliko, šest ali sedem let je že profesionalec. Nič od tega ni zares novost zanj, pripravljen bo," je prepričan Carlisle.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić: Moramo se zabavati
Glavni cilj je izboljšati izkupiček iz pretekle sezone, ko 33 zmag v izjemno močni konkurenci zahodne konference seveda niti približno ni bilo dovolj za vsaj osmo mesto, ki še prinaša igranje v končnici. Tam tako kot Dončić nikoli ni igral niti Porzingis, ki je v ligo NBA leta 2015 tako kot štiri leta mlajši Ljubljančan prišel iz Španije, kjer je igral za Sevillo.

"(Porzingis, op. a.) počne vse. Meče, skače, izjemen je," novega soigralca, s katerim sta se izvrstno ujela tako na kot ob igriščih, hvali Dončić. "Ne zgreši niti enega meta, zato sem vesel, da igram z njim. Moramo se zabavati na igrišču, jaz se moram zabavati na igrišču. To je najboljši način igranja."

Porzingis dodaja: "Ne verjamem, da bo (operirano koleno, op. a.) kaj posebnega zame. Mislim, da bom šel na igrišče z mislimi pri stvari in le igral bom svojo igro. Igral bom svojo igro in ne bom preveč razmišljal o čemerkoli. Samo zabaval se bom."

Dončiću bo v novi sezoni hrbet kril tudi srbski orjak Boban Marjanović, s katerim se je nekdanji član Olimpije in Real Madrida očitno zelo dobro ujel:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
24. 10. 2019 13.03
+1
'pako-san', ko boš ti imel toliko zmag, prvenstvenih podaj, sodelovanja na igrišču, boš šele razumel, da je košarka s treningi vred bitka in trdo delo. In to trdo delo, ki nosi v sebi nadarjenost in sposobnost, so zate stvari, ki bi jih lahko govorila v 'kitajščini'. Ne razumeš jih in jih ne boš nikoli razumel, glede na tvoj pritlehen komentar. Komentarji so lahko satirični, humorni, zbadljivi, nikakor pa ne smejo biti žaljivi in zlobni. #se razumeva?
gullit
23. 10. 2019 17.51
+3
Komj čakam. dajmo Dončič pokaži kaj znaš in daj vse od sebe. Dobro si treniral poleti in si izgubil nekaj kilogramov tako da boš še hitrejši in boljši v kar ne dvomim. Užitek te je gledati tako kot Jordana ali Magica včasih. Pa Petrovića
pako-san
23. 10. 2019 15.42
-17
Ma kaksna era?? Era je samo v vasih glavah....ne pretiravajte ze spet. Drug teden bo ze najboljsi vseh casov,smesni ste
mejacrnikal
23. 10. 2019 17.08
+7
Mungos2
23. 10. 2019 15.17
-7
Kupite poli salamo in šolske potrebščine!!!! Malo dražje, ampak Dončićeve !!!
ManchesterUnited
23. 10. 2019 14.56
-7
Dallas ne bo v playoffih.
09ZarMan10
23. 10. 2019 15.09
+22
mogoče res, pa tudi ManchesterUnited ne bo ne angleški in ne evropski klubski prvak. ... pa saj to ti je že verjetno znano...
awontuwej
24. 10. 2019 08.10
ANDERTALC
23. 10. 2019 14.32
+17
Luka Marjanović Dončić vse naj naj v NBA.
dr21
23. 10. 2019 14.20
+2
Najbrž ne bo nikjer prenosa
macek_garfield
23. 10. 2019 13.24
-24
a lahko en dan brez?
Maxx365
23. 10. 2019 13.40
+43
Če te tako moti, ne odpiraj, ne beri in ne komentiraj.
krnekilojz
23. 10. 2019 14.04
+18
en dan brez tvojega žnaranja bi bilo vrhunsko! drži se sparove lazanje, ker vem, da jo sam ne znaš speči!
09ZarMan10
23. 10. 2019 13.07
+30
... naj se rock & roll začne...