Košarka

Pri Olimpiji lažje dihajo po drugi evropski zmagi: 'Razvijamo se v odlično moštvo'

Ljubljana, 28. 10. 2021 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če so košarkarji Cedevite Olimpije v novo sezono regionalne lige ABA vstopili nekoliko pod pričakovanji (dve zmagi in trije porazi), pa je povsem drugačna slika v 7DAYS Eurocupu, kjer varovanci trenerja Jurice Golemca po dveh odigranih tekmah z bolonjskim Virtusom zasedajo sam vrh skupine B. Tokrat sta se v zeleno-oranžnem dresu s točkovnim izkupičkom najbolj izkazala Edo Murić in Marcus Keene.

Kapetan slovenske moške izbrane vrste je ob zmagi nad francoskim Bourgom z 91:79 dosegel 21 točk, medtem ko jih je ameriški branilec prispeval 20. To sta bili v dozdajšnjem delu sezone daleč najbolj prepričljivi predstavi omenjenega dvojca, ki je ob agresivni obrambi s pomočjo soigralcev v drugem delu igre uspel streti odpor žilavih Francozov.

"Za nami je res dobra tekma. Stožice so bile lepo napolnjene in to se je pokazalo tudi v naši igri. Imeli smo posebno energijo. Hvala vsem navijačem, ki so prišli na tekmo. Lepo jih je bilo videti in igrati pred njimi. Upam, da bomo šli skupaj naprej, ker nam tako lahko lažje uspe. V Evropskem pokalu nam gre za zdaj dobro, morali pa se bomo zbuditi tudi v regionalni ligi. Pomembno je, da kažemo napredek, saj igramo vse bolje in bolje, tako da bodo prišle tudi zmage. Smo šele na začetku sezone in všeč mi je, kako igramo. Razvijamo se v dobro ekipo," je po drugi evropski zmagi za uradno klubsko spletno stran povedal Edo Murić.

Ključna dejavnika Olimpijine zmage proti francoskemu Bourgu sta bila agresivna obramba in boljši skok v drugem polčasu.
Ključna dejavnika Olimpijine zmage proti francoskemu Bourgu sta bila agresivna obramba in boljši skok v drugem polčasu. FOTO: Luka Kotnik

Tudi Marcus Keene ni skrival zadovoljstva nad novo zmago v Evropskem pokalu. "Trener nam je pred tekmo dejal, da moramo zdaj pozabiti na regionalno tekmovanje in se osredotočiti na zmago v Evropskem pokalu. To smo naredili. Dali smo vse od sebe in zmagali pred domačimi navijači, ki so ustvarili odlično vzdušje," je dejal ameriški branilec in v nadaljevanju navrgel, da so nihanja na začetku sezone nekaj povsem razumljivega. Če se po jutru dan pozna, gre pričakovati, da bodo ljubljanski košarkarji kmalu na želeni ravni tudi v regionalnem tekmovanju. "Trudimo se na vsakem treningu, zato verjamem, da bomo že na naslednji tekmi lige ABA prikazali boljšo igro. Vesel sem, da naporno delo že kaže prve prave rezultate, v nadaljevanju sezone pa pričakujem, da se bo naša pripravljenost še stopnjevala," je dodal Keene.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pp_66
28. 10. 2021 20.35
Po dolgem času spet gledljiva Olimpija.
Spužva
28. 10. 2021 18.24
+1
Union Olimpija? A še obstaja?
28. 10. 2021 17.31
+1
u evropi darmajo...tu u neki aba pa podcenjujejo