Košarka

Priložnost za Dončića? Davis poškodovan, pred tekmo zvezd na preglede

New Orleans, 15. 02. 2019 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zvezdnik ekipe New Orleans Pelicans Anthony Davis je predčasno končal s tekmo rednega dela sezone lige NBA pred domačimi navijači, kjer so Pelikani tudi brez njegove pomoči slavili odmevno zmago proti eni najboljših ekip v ligi Oklahoma Cityju (131 : 122). Davisa čakajo pregledi poškodovane rame, ta konec tedna pa je na sporedu tekma zvezd v Charlottu.

Davis (na fotografiji) med tekmo z Oklahomo v New Orleansu.
Davis (na fotografiji) med tekmo z Oklahomo v New Orleansu. FOTO: AP

Po tem, ko se je znašel sredi odmevnega snubljenja Los Angeles Lakersov in LeBrona Jamesa, a do dogovora z njegovimi New Orleans Pelicansi ni prišlo, je Anthony Davis spet v središču pozornosti, saj je njegov nastop na prihajajoči tekmi zvezd, ki bo ta konec tedna v Charlottu, pod velikim vprašajem. Davis je s poškodbo rame zapustil četrtkov domači obračun z ekipo Oklahoma City Thunder, brez pomoči prvega zvezdnika pa so Pelikani vseeno slavili navdušujočo zmago nad enim najmočnejših moštev v ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Davisa so navijači, trenerji in kolegi igralci s svojimi glasovi uvrstili v ekipo Zahoda za "All-Star" konec tedna, in sicer v kategoriji visokih igralcev, kjer je bil blizu uvrstitve na tekmo tudi slovenski as iz vrst Dallas Mavericksov Luka Dončić. Mlademu Ljubljančanu bi se lahko tik pred velikim dogodkom želja o nastopu na osrednji tekmi le izpolnila, je pa že nekaj časa jasno, da se bo pomeril z vrstniki na tekmi vzhajajočih zvezd in v spretnostnem izzivu.

Iz dvorane na dodatne preglede z agentom
Davis je z bolečim izrazom na obrazu in nepremično roko ob polčasu zapustil parket in se nanj ni več vrnil. Kdo ve: morda je že odigral zadnjo tekmo za New Orleans, seveda pa je še bolj vprašljiv njegov nastop na tekmi zvezd. V zvezni državi Louisiana je v četrtek zvečer sicer blestel Julius Randle, ki je ob 33 točkah in 11 skokih tudi odločil tekmo s trema ključnima košema v zadnjih treh minutah. Jrue Holiday (32 točk) se je izkazal tudi z ustavljanjem Paula Georga (28 točk).

TEKMA

25-letni Davis, ki je še nedavno od Pelikanov zahteval, da ga vključijo v menjavo igralcev, je dvorano Smoothie King Center zapustil z agentom Richem Paulom in z njim odšel na dodatne preglede, več naj bi bilo znanega že v petek. "Usoden" je bil dvoboj z Nerlensom Noelom, nad katerim je Davis naredil osebno napako, ko ga je poskusil blokirati. Tekmo je začel v prvi peterki in v 16 minutah prispeval 14 točk in štiri skoke, podaji in blokado. New Orleans je na polčas odšel s prednostjo 66 : 63.

Gentry v jezi zapustil konferenco
"Če vam povem po pravici, je bila ta celotna reč (z odhodom Davisa, op. a.) kot ogenj v smetnjaku," se je barvito izrazil trener domačih Alvin Gentry. "Fantom je težko iti skozi to, skozi kar so šli, da pa nato pridejo sem in premagajo tako kakovostno ekipo ... Zelo sem vesel zanje," je nadaljeval in nato kar malce izgubil potrpljenje ob ponavljajočih se vprašanjih o zdravstvenem stanju Davisa. "Govoril bom o fantih, ki so igrali. Opravili so izvrstno delo. Našli smo način, kako dobiti tekmo. To je tisto, kar je pomembno," je še povedal, preden je oddirjal izpred mikrofonov. 

Russell Westbrook je niz trojnih dvojčkov podaljšal že na 11. tekmo, dosegel je 44 točk in jim dodal še 14 skokov in 11 podaj, a zapravil ključni met z razdalje v zadnji minuti, ko je Oklahoma poskušala znižati pet točk zaostanka. Po dobljenem skoku domačih poti nazaj za Grome ni bilo več. Westbrook je na večni lestvici tudi presegel legendarnega Garyja Paytona (18.207 točk) kot najboljši strelec v zgodovini franšize. Westbrook je zdaj pri 18.247 točkah, še dvanajstič v karieri pa je ob trojnem dvojčku dosegel več kot 40 točk in se na drugem mestu večne lestvice lige izenačil s prvo violino Houston Rocketsov Jamesom Hardnom.

Smith jr. že razveseljuje navijače Knicksov, Kerru 22.160 evrov kazni
Osemnajst porazov so spremljali navijači New York Knicksov, preden je ekipa vendarle dosegla zmago, ko je s 106:91 ugnala Atlanto Hawkse. "Dolgo časa je minilo od naše prejšnje zmage. Ne moremo biti ravno zadovoljni, ne glede na današnji razplet," je po poročanju STA dejal Dennis Smith mlajši (19 točk), ki je v New York prišel iz vrst Dallas Mavericksov. Knicksi so s tem končali rekordni niz porazov v zgodovini kluba, zadnjič pred tem so zmagali 4. januarja v dvoboju z Los Angeles Lakersi.

Prvič po skoraj treh letih pa so petič v nizu slavili igralci ekipe Orlando Magic in obenem pri številki 13 končali nesrečno serijo porazov v dvobojih s Charlotte Hornetsi. Pri zmagi s 127:89 se je najbolj izkazal rezervist Terrence Ross, ki je bil z 21 točkami prvi strelec tekme.

Steve Kerr, trener dvakratnih zaporednih prvakov lige Golden State Warriorsov, pa je dobil 25.000 dolarjev (22.160 evrov) kazni, ker je žalil sodnike na prejšnji tekmi s Portland Trail Blazersi, ki so jo njegovi varovanci izgubili.

PRIMERJAVA

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Orlando Magic ‒ Charlotte Hornets 127:89
Atlanta Hawks ‒ New York Knicks 91:106
New Orleans Pelicans ‒ Oklahoma City Thunder 131:122

MVP

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kuku456
15. 02. 2019 17.36
-2
Skos ta doncic...vredu fant je nadarjen smo dojeli...zdej naj pa uziva v slavi dokler bo potem ga bote pa itak pozabili...ko bo sel cugrunt
anakondabox
15. 02. 2019 09.22
+30
Luka je zvezda in bo zvezda, ne glede, če gre na tekmo zvezd. #car
Sputnik
15. 02. 2019 09.12
-6
davisu se je baje vnela obrv in mora počivat 3 tedne
Kliko7
15. 02. 2019 09.02
-8
ne me basat! to je novica dneva?
Boris JahBoris Hribljan
15. 02. 2019 10.25
+4
bekson74
15. 02. 2019 08.58
+15
dejte mal umirit konje...še petnajst let bote lahko vsako leto pisal njem na tekmi zvezd...
Think Pink
15. 02. 2019 09.02
+18
Ko bi vsaj še 15 let pisali o Luki. HalleLuka.
Boris JahBoris Hribljan
15. 02. 2019 10.24
+10
Naj kar pišejo! Čim več tem bolje, saj ti ni treba brat!!!
mojcd
15. 02. 2019 08.36
+8
Tale Dončič je pa še Severino zasenčil tukajle....
cekinar
15. 02. 2019 09.01
-2
Ti pa jugolino.,ej Davis'The Brow'pozdravi ramo pa čimprej v Lakerse,kjer boš lahko ekipo popeljal do konferenčnega finala,dalje pač ne.