Košarka

'Proti Zvezdi, kot da gre za biti ali ne biti'

Ljubljana, 24. 04. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred Cedevito Olimpijo je zadnja preizkušnja rednega dela Lige ABA. Na zaostali tekmi tretjega kola se bodo ljubljanski zmaji v Stožicah pomerili z aktualnimi prvaki, košarkarji Crvene zvezde Meridianbet. Obračun z beograjskim kolektivom ne bo vplival na končno razvrstitev obeh ekip na lestvici regionalne lige, saj je že pred začetkom tekme jasno, da bodo Ljubljančani redni del sklenili na četrtem, Beograjčani pa na drugem mestu.

Amar Alibegović
Amar Alibegović FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo na zaostali tekmi tretjega kola rednega dela regionalne lige v Stožicah pomerili s Crveno zvezdo Meridianbet. Ponedeljkovi tekmeci Ljubljančanov so do zdaj v rednem delu sezone zabeležili 22 zmag in doživeli tri poraze. Zelo uspešno so nastopali tudi v elitni Evroligi, kjer so na 34 tekmah slavili 17 zmag in bili povsem blizu preboja v končnico. V tej sezoni sta si ekipi že stali nasproti v januarju, v Dvorani Aleksandra Nikolića v Beogradu pa je zmago z rezultatom 100:95 slavila Crvena zvezda. 

"Crvena zvezda je zelo kakovostna ekipa, ki ima na vsakem igralnem položaju tri izredno kakovostne igralce. Praktično vse do zadnjega so bili naši tekmeci v zelo dobrem položaju za uvrstitev med najboljših osem ekip v Evroligi. Ponedeljkova tekma bo za nas zelo dober test, saj nam nasproti stoji ekipa, ki zna vsako napako kaznovati. Odločale bodo malenkosti. Mi bomo tekmo vzeli kot pripravo na začetek končnice, spremljali bomo, če smo uspeli nekatere stvari popraviti in katere stvari moramo še popraviti, da bomo maksimalno pripravljeni na izločilne boje," je pred zadnjim obračunom rednega dela za uradno klubsko spletno stran povedal trener Cedevite Olimpije Miro Alilović

"Pred nami je fizična in zahtevna tekma. Crvena zvezda je skupaj s Partizanom na samem vrhu lestvice, bila pa je tudi zelo blizu preboju v končnico Evrolige. Gre za zelo dobro ekipo. Če želimo zmagati, bomo morali prikazati zelo dobro predstavo," je dodal Amar Alibegović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.