Košarka

Prvaki izničili 17 točk zaostanka in v Tokiu 'sestrelili' Rakete

Tokio, 08. 10. 2019 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilci naslova v ligi NBA, košarkarji ekipe Toronto Raptors, so sklop pripravljalnih tekem pred začetkom rednega dela sezone začeli uspešno. V Tokiu so po velikem preobratu ugnali Houston Rocketse, pri katerih sta prvič skupaj zaigrala James Harden in Russell Westbrook (134:129).

Westbrook (v sredini) med obračunom s Houstonom v Tokiu.
Westbrook (v sredini) med obračunom s Houstonom v Tokiu. FOTO: AP

Prva tekma zvezdniškega dvojca Houston Rocketsov, Jamesu Hardnu se je v Teksasu pred novo sezono v ligi NBA priključil nekdanji soigralec iz vrst ekipe Oklahoma City Thunder Russell Westbrook, je bila vsaj pred prvim sodniškim metom v Tokiu glavna zgodba večera. Toda dejstvo, da so se prvaki Toronto Raptorsi vrnili po kar 17 točkah zaostanka in na koncu slavili s 134:129, je morda vsaj malce zasenčilo novi dvojec Raket, ki je sicer skupaj dosegel 47 točk in 13 podaj. Harden se je ustavil pri 34 točkah in podelil še sedem podaj v zgolj 27 minutah, Westbrook pa je odigral šest minut manj in zbral 13 točk ter šest podaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V vrstah Toronta, ki ga je po koncu minule šampionske sezone zapustil najkoristnejši igralec finala Kawhi Leonard, je s 24 točkami in 11 skoki blestel Pascal Siakam, dvomestno število točk pa je dosegla še peterica igralcev kanadskega moštva: Serge Ibaka (18), Fred VanVleet (16), Norman Powell (14) in Chris Boucher (12).

Obračun je v zadnji četrtini dokončno prelomil Malcolm Miller, ki je ob dveh zadetih metih za tri točke izsilil še osebno napako. Toronto se bo s Houstonom pred slovesom od Japonske sicer pomeril še v četrtek.

TEKMA

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.