Košarka

Prvaki načrtujejo, da bo James v prihodnji sezoni igral manj

Los Angeles, 20. 11. 2020 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo košarkarske ekipe Los Angeles Lakers, branilcev naslova prvaka v severnoameriški košarkarski ligi NBA, načrtuje v novi sezoni več premora za svojega ključnega igralca, veterana LeBrona Jamesa, je po poročanju AFP potrdil podpredsednik kluba Rob Pelinka. James je sicer pred tem že večkrat zavrnil možnost "prisilnih" počitkov.

James (z žogo) je v svoji drugi sezoni pri Lakersih ekipi iz Los Angelesa prinesel nov naslov.
James (z žogo) je v svoji drugi sezoni pri Lakersih ekipi iz Los Angelesa prinesel nov naslov. FOTO: AP

"Če sem zdrav, potem to pomeni, da lahko igram. Mislim, da je to edini pravi pristop," je tako navijače že nekajkrat razveselil LeBron James, ki bo 36 let dopolnil 30. decembra.

V finalu prejšnje sezone je Los Angeles Lakerse vodil do zmage nad ekipo Miami Heat z Goranom Dragićem, ki je bil večino finalne serije žal poškodovan. Lakersi so se z osvojenim 17. naslovom v ligi NBA tako izenačili na vrhu lestvice najuspešnejših z večnimi tekmeci Boston Celticsi.

Zaradi novega koronavirusa pa se je dolgo prekinjena sezona končala v "mehurčku" v Orlandu, in sicer šele sredi prejšnjega meseca, nova se bo začela s prvimi treningi ekip 1. decembra, ki jim bodo 22. sledile tekme. Igralci tako ne bodo imeli običajnega štirimesečnega premora za počitek in okrevanje po morebitnih poškodbah.

"Zaradi izjemno kratkega premora bomo morali najti način, ki bo najboljši za LeBrona in njegovo zdravje. To bo gotovo tudi najboljše za ekipo in nenazadnje za celotno ligo. Morali bomo pazljivo delati ves čas naslednje sezone in poskrbeti za ravnovesje med počitkom in tekmami ter treningi," je prek videopovezave na novinarski konferenci dejal Pelinka. Več priložnosti naj bi tako dobil Anthony Davis.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.