Košarka

Harden in Jokić prispela v Orlando, okuženi Barnes ostal v Sacramentu

Orlando, 15. 07. 2020 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
2

Prvi strelec košarkarske lige NBA in Houstona James Harden je prispel v Orlando, prav tako prvi zvezdnik Denverja Nikola Jokić. Srbski center je v domovini prebolel okužbo z koronavirusom, zato je pa moral doma ostati Harrison Barnes, ki je bil pozitiven na novi koronavirus. Ekipa Sacramento Kings bo tako morala nanj še malo počakati.

Igralci se počasi zbirajo v Disneyjevem zabavišču v Orlandu, kjer bo 22 klubov NBA 11. marca prekinjeno sezono nadaljevalo 30. julija. James Harden, ki je pred premorom s povprečjem 34,4 točke na tekmo vodil na lestvici strelcev lige NBA , je v kamp svoje ekipe na Floridi prispel sinoči, pet dni potem, ko se je večina njegovih soigralcev že vselila v hotel, in ga pred treningi čaka še karantena. Ekipa razloga za njegov poznejši prihod ni objavila. Še vedno pa ni prišel njegov soigralec Russell Westbrook, ki je bil pozitiven na testiranju, zanj se sploh še ne ve kdaj in če bo sploh prišel.

Približno ob istem času kot Harden je v zavarovano okolje v Orlandu prišel tudi član Denverja Nikola Jokić. Srbski zvezdnik je bil prejšnji mesec pozitiven v svoji domovini ter so mu po nekaj negativnih testih v izolaciji vendarle dovolili, da se je pridružil soigralcem.

James Harden
James Harden FOTO: AP

Harrison Barnes pa ni dopotoval na Florido skupaj s soigralci. "Pred odhodom v Orlando sem prejšnji teden prejel pozitivni izid testiranja na covid-19. Pretežno sem brez simptomov bolezni. Sem v karanteni in spoštujem številne zdravstvene protokole, dokler mi ne bodo dovolili odhoda v Orlando," je zapisal košarkar Sacramento Kingsov. 

Barnes je bil prvak lige NBA z Golden State Warriorsi v sezoni 2014/15, leto kasneje pa se je pridružil moštvu Dallas Mavericks, kjer je v sezoni 2018/19 štiri mesece in pol igral tudi z Luko Dončićem. Iz Dallasa so ga prodali v Sacramento, s katerim je v tej sezoni pred prekinitvijo zaradi pandemije novega koronavirusa zasedal 11. mesto zahodne konference. Od mest, ki vodijo v končnico so oddaljeni štiri zmage.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kairos22
15. 07. 2020 21.14
Cogo
15. 07. 2020 17.54
+1
Nič ne objavijo kateri NBA igralci so do sedaj umrli od te smrtonosne bolezni.