Košarka

Rakete v tekmi brez obramb ugnale Vročico, Harden dosegel 44 točk

New York, Miami, San Francisco, 19. 10. 2019 05.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Pred prvo tekmo nove sezone košarkarske lige NBA je Goran Dragić z ekipo Miami Heat odigral zadnjo pripravljalno srečanje. Od Vročice je bilo v domači dvorani boljše moštvo Houston Rockets (144:133), v dresu katerega je s 44 točkami, sedmimi podajami in petimi skoki spet blestel njegov prvi zvezdnik James Harden.

Dragić (levo) v dvoboju s Hardnom na zadnji tekmi pred začetkom rednega dela sezone lige NBA.
Dragić (levo) v dvoboju s Hardnom na zadnji tekmi pred začetkom rednega dela sezone lige NBA. FOTO: AP

Goran Dragić je po vstopu v igro s klopi v domači dvorani American Airlines Arena dosegel 12 točk in jim dodal še sedem podaj, tri skoke in tri izgubljene žoge v 16 minutah. Tekma je bila do polčasa povsem izenačena, Houston Rocketsi so sicer vodili (73:70), nobeno od moštev pa obrambi ni posvečalo ravno prevelike pozornosti. A nato so Rakete "vzletele" in s košem prvega strelca tekme Jamesa Hardna je bilo v zaključku tretje četrtine že 109:88 za goste iz Teksasa, s katerimi je v strelskem pogledu korak uspel držati le Kendrick Nunn, ki se je izkazal s kar 40 točkami. Harden je dosegel še štiri več in prispeval še sedem podaj in pet skokov v 35 minutah, njegov novi pribočnik Russell Westbrook pa v devetih minutah manj 16 točk in po štiri skoke ter podaje. Nekaj manj je Westbrook igral (tudi) zaradi poškodb prstov, zaenkrat je vprašljiv za uvodni torkov obračun z branilci naslova Toronto Raptorsi.

Izvrstna strelska predstava Jamesa Hardna v Miamiju:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

MIAHOU

Toronto je priprave sklenil z zmago, potem ko je premagal okrepljene Brooklyn Netse (123:107). Četudi je Kyrie Irving po težavah s poškodbo obraza in pokvarjenem debiju v dresu Mrežic zaenkrat igral bore malo in je bil tokrat z 19 točkami prvi strelec Newyorčanov, ti proti Kanadčanom niso imeli pravih možnosti. Raptorsi so sredi druge četrtine ubežali tekmecem in se niso več ozirali nazaj, OG Anunoby je bil njihov prvi strelec z 18 točkami, ki jim je dodal še šest skokov, vsaj deset točk pa so v novi zelo ekipno usmerjeni predstavi dosegli Fred VanVleet (16 točk in 8 podaj), Serge Ibaka (15 točk in 11 skokov), Pascal Siakam (6 podaj), Marc Gasol (9 skokov) in Norman Powell (vsi 11 točk) ter Terence Davis (10).

Irving je tokrat na parketu zdržal veliko dlje in dosegel prve točke za svoj novi klub:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

BKNTOR

Po poškodbi vzhajajočega zvezdnika lige Ziona Williamsona, ki bo po zadnjih informacijah izpustil uvodnih nekaj tekem nove sezone, so njegovi New Orleans Pelicansi tudi brez njegove pomoči na drugi strani Brooklynskega mostu v bližnjem Madison Square Gardnu ugnali New York Knickse (117:116). Prva strelca izenačenega obračuna sta bila Julius Randle (20 točk za NY) in Josh Hart (17 za NO). Gregg Popovich je po bolečem neuspehu v vlogi selektorja ameriške izbrane vrste na svetovnem prvenstvu priprave s svojimi San Antonio Spursi sklenil z domačo zmago nad Memphis Grizzliesi (104:91), ki bodo prvi nasprotniki Dragićevega Miamija v novi sezoni. Blestel je ravno eden izmed junakov minulega mundiala, Avstralec Patty Mills, ki je bil s 16 točkami prvi strelec Ostrog, ravno toliko košev je dosegel Ja Morant.

Zvezdniški obračun večera bi moral biti na sporedu v San Franciscu, kjer so Golden State Warriorsi v svoji novi dvorani ugnali Los Angeles Lakerse (124:103), ki pa brez praktično vseh največji imen večji del dvoboja niso bili dostojni tekmeci poraženim finalistom minule sezone. V Chase Centru so bolje začeli Jezerniki, nato pa so sredi druge četrtine nadzor prevzeli Bojevniki s Stephenom Curryjem (32 točk in 6 podaj v 33 minutah) in novim obrazom v ekipi D'Angelom Russellom (29 točk). LeBron James, Anthony Davis, DeMarcus Cousins, Rajon Rondo in Dwight Howard niso zaigrali za vijoličasto-zlate, za katere sta največ točk dosegla Zach Norvell Jr. (29) in Kentavious Caldwell-Pope (25).

Vrhunci tekme Golden State Warriors ‒ Los Angeles Lakers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

GSWLAL

Izidi zadnjih pripravljalnih tekem:

Miami Heat ‒ Houston Rockets 133:144
(Goran Dragić 12 točk, 7 podaj, 3 skoki in 3 izgubljene žoge v 16 minutah za Miami.)

San Antonio Spurs ‒ Memphis Grizzlies 104:91
New York Knicks ‒ New Orleans Pelicans 116:117
Brooklyn Nets ‒ Toronto Raptors 107:123
Philadelphia 76ers ‒ Washington Wizards 93:112
Golden State Warriors
‒ Los Angeles Lakers 124:103

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
19. 10. 2019 08.48
-3
Harden da v eni četrtini toliko točk kot Dončiće na celi tekmi
Prodanekure
19. 10. 2019 09.18
+3
jozefStefan
19. 10. 2019 10.07
+4
Luka je že sedaj dal vec tock v NBA, kot si jih ti sposoben dati v vaški ligi v 30 letih.