Košarka

Randolph z Realom ugnal Šiška, poraz Prepeliča

Ljubljana, 29. 10. 2020 22.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na četrtkovih tekmah košarkarske evrolige so nastopili trije slovenski reprezentanti. Klemen Prepelič je s svojo Valencio s 75:84 izgubil na gostovanju pri moskovskem CSKA-ju, Žan Mark Šiško pa je z Bayernom gostoval v Madridu pri Realu Anthonyja Randolpha in prav tako izgubil, in sicer z izidom 82:100.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Klemen Prepelič v Moskvi ni blestel. V dobrih 16 minutah je dosegel sedem točk, zadel eno trojko, štiri pa zgrešil. V statistiko je vpisal tudi dve asistenci, skok in izgubljeno žogo. Tako kot Slovenec ni blestela niti njegova ekipa, ki je bila ves čas v zaostanku, tako da v končnici prave napetosti ni bilo. Na petih tekmah ima Valencia zdaj tri zmage in dva poraza.

Tudi Bayern, ki je po Milanu zabeležil drugi poraz v sezoni, je bil v španski prestolnici ves čas v zaostanku, a na koncu tretje četrtine le za pet točk. Toda v treh minutah zadnjega dela so domači razliko povečali na +16 in upanja za Bavarce ni bilo več. Žan Mark Šiško je na parketu dosegel štiri točke, dvakrat vrgel na koš, zadel in zgrešil trojko, izkoristil enega od dveh prostih metov, trikrat za koš podal soigralcem, zbral pa še en skok. Anthony Randolph je bil med boljšimi v madridski ekipi, dosegel je 13 točk, pobral tri žoge pod košema in zbral dve asistenci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tri zmage ima tudi Fenerbahce, ekipa nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, ki je tokrat s 75:65 zmagala v Tel Avivu pri Maccabiju, zmago v gosteh pa je zabeležil tudi Žalgiris, s 83:74 je ugnal francoski Asvel. Žalgiris je s štirimi zmagami zdaj na samem vrhu prvenstvene razpredelnice, Asvel pa je še brez zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.