Košarka

Real dobil drugo tekmo polfinala, Dončić pred očmi Divca prvi strelec

Madrid, 05. 06. 2018 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
1

Gostje s Kanarskih otokov so na drugi polfinalni tekmi španskega prvenstva drago prodali kožo evropskemu prvaku Realu Madridu, ki je na koncu vseeno prepričljivo slavil (92:83). V domači dvorani sta Luka Dončića, ki je bil prvi strelec tekme, spremljala legendarni srbski košarkar Vlade Divac in lastnik Sacramento Kings.

Dončićev Real je blizu sedmi zaporedni uvrstitvi v finale domačega prvenstva.
Dončićev Real je blizu sedmi zaporedni uvrstitvi v finale domačega prvenstva. FOTO: AP

Generalni menedžer Vlade Divac in lastnik Sacramento Kings Vivek Ranadive sta v španski prestolnici od blizu pospremila predstavo slovenskega košarkarskega diamanta Luka Dončića. Sacramento bo na prihajajočem naboru lige NBA izbiral kot drugi in Dončić je pred časom že izjavil, da bi ga zelo veselilo, če bi lahko v glavnem mestu Kalifornije združil moči s srbskim reprezentantom Bogdanom Bogdanovićem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A najprej mora slovenski as še dokončati delo pri Realu, kjer se je na torkovi drugi tekmi polfinala državnega prvenstva izkazal s 14 točkami, sedmimi skoki in ravno toliko podajami. Dončić, sicer prvi strelec tekme, je moral s soigralci "preživeti" nalete Gran Canarie, ki je v prvi četrtini vodila (21:19), aktualni evropski prvaki pa so na glavni odmor vseeno odšli z dvema točkama naskoka (52:50). 

Gostje s Kanarskih otokov se tudi v nadaljevanju niso predali in Madridčani so potrebovali najboljšega Dončića, ki sta se mu pri polnjenju koša rumenih pridružila predvsem Sergio Llull (13 točk) in Gustavo Ayon (12), medtem ko je v obrambi veliko dela opravil Rudy Fernandez. Pri gostih se je najbolj izkazal češki center Ondrej Balvin z najboljšim statističnim indeksom tekme 26 (13 točk in 8 skokov).

Izid druge polfinalne tekme lige Endesa:

Real Madrid ‒ Herbalife Gran Canaria 92:83 /2:0/
Luka Dončić 14 točk, 7 skokov, 7 podaj, 1 blokada in 1 ukradena žoga v 27:17, Anthony Randolph (oba Madrid) 1 toč. in 3 sk. v 11:17.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CevNorc
06. 06. 2018 19.01
+1
Pred ocmi Divca... Pa kdo vs uci pisat, ce bi js novak ppisal bi torej bilo po vase pravilno pred ocmi Novka