Košarka

Real Madrid ostal brez polfinala državnega prvenstva, kjer pa bo Zoran Dragić

Valencia, 27. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Real Madrida so sicer slavili na zadnji tekmi skupine B zaključnega turnirja španskega državnega prvenstva, a je bila zmaga (97:88) nad Zaragozo premalo za napredovanje v polfinale, potem ko je Valencia premagala Gran Canario. Za Real je bil usoden poraz s San Pablo Burgosom, ki je kot drugouvrščena ekipa napredovala v polfinale.

Anthony Randolph
Anthony Randolph FOTO: AP

Real Madrid je netipično (Madridčani so branili državno lovoriko, v zadnjih petih letih pa so kar štirikrat osvojili naslov) ostal brez polfinala španskega državnega prvenstva. Zaključni turnir, ki so ga potrdili po epidemiji koronavirusa, poteka v Valencii, kar so košarkarji Valencie znali izkoristiti in osvojili prvo mesto v skupini B. Real, za katerega je v Valencii igral tudi naturalizirani Anthony Randolph, je zaključil na tretjem mestu, le prvi dve ekipi pa sta napredovali v polfinale. "Vedeli smo, da bo ta turnir nekaj posebnega zaradi vseh okoliščin, ki smo jih doživeli, tako v družbi kot v košarki," je še pred tekmo z Zaragozo za #Vamos povedal trener Reala Pablo Laso.

Polfinale tudi z Zoranom Dragićem
V skupini A je prvo mesto osvojila Barcelona, ki se bo v polfinalu pomerila s San Pablo Burgosom, drugo mesto in zmenek z Valencio pa je pripadel Baskonii, kjer si kruh služi tudi slovenski reprezentant Zoran Dragić. Joventut Badalona, za katerega igrata Klemen Prepelič in Alen Omić, je osvojil peto mesto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stoj?kov
27. 06. 2020 13.41
+0
neverjetno...Barca prvak gladko
Kairos22
27. 06. 2020 08.45
+6
rossonero.acm
27. 06. 2020 08.07
+3