Košarka

Slovenci v polni postavi: Sekulić zvečer že na parketu z ekipo

Kijev, 15. 02. 2021 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je v poznih večernih urah, ko se je nedelja že prevešala v ponedeljek, prispela v Ukrajino, kjer jo čakata zadnji kvalifikacijski preizkušnji. Izbranci Aleksandra Sekulića, ki so si že zagotovili nastop na EuroBasketu 2022, se bodo v četrtek udarili z Madžari, v soboto pa še z domačini. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.

Pod taktirko Sekulića (na fotografiji) je Slovenija v domačem "mehurčku" dvorane Stožice zabeležila prepričljivi zmagi nad Ukrajino in Avstrijo.
Pod taktirko Sekulića (na fotografiji) je Slovenija v domačem "mehurčku" dvorane Stožice zabeležila prepričljivi zmagi nad Ukrajino in Avstrijo. FOTO: KZS

Odprava Košarkarske zveze Slovenije (KZS) z moško člansko izbrano vrsto na čelu je okoli 1. ure zjutraj po lokalnem času prispela v kijevski hotel, kjer bo po pravilih "mehurčkov" nastanjena do zaključka nastopov v ukrajinskem glavnem mestu. Kot je zdaj že praksa, se je uvodni dan začel s testiranji na okužbo z novim koronavirusom, po prostem dopoldnevu, ki je bil namenjen regeneraciji po dolgem letu, pa bodo varovanci Aleksandra Sekulića zvečer opravili prvi trening v mestni dvorani, ki leži v neposredni bližini hotela. 

"Po kosilu se je izbrani vrsti priključil še selektor Aleksander Sekulić ter takoj zavihal rokave. Sestanku s trenerskem štabom je sledil še sestanek z reprezentanti, v večernih urah pa sledi še prvi trening," so zapisali na spletni strani KZS. Slovenci so si sicer že zagotovili nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto, ki ga bodo gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija.

Dimec: Komaj čakam, da gremo v dvorano
Naprej jih v prenosu na Kanalu A in VOYO v četrtek, 18. februarja (ob 19.50), čaka preložena tekma četrtega kroga z Madžarsko, nato pa prav tako v prenosu na naših programih zadnja tekma kvalifikacij v soboto, 20. februarja (ob 14.50), ko bo nasprotnica Sekulića in varovancev gostiteljica Ukrajina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Glede na to, da tekem lastne ekipe nisem vajen spremljati prek televizijskega zaslona, sem bil novembra kar malce nervozen," je priznal center Žiga Dimec. "Videti je bilo, da so se fantje zavedali, kaj sta ti dve tekmi prinašali in sem bil zelo vesel, da so nalogo odlično opravili ter nam že priigrali nastop na evropskem prvenstvu. Ponosen sem, da sem sedaj spet zraven, saj vedno rad oblečem slovenski dres. S selektorjem Sekulićem sva bila v stiku že novembra, tudi pred tokratnim zborom sva se slišala in komaj čakam, da gremo v dvorano. Veselim se teh dveh tekem in naša obveza je, da nadaljujemo z dobrimi igrami in pokažemo, kaj znamo," je dodal Dimec.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivar The Boneless
15. 02. 2021 17.44
+5
Dončič bi vse te košarkaše, ki so dokaj povprečni spremenil v dobre. Še zavedamo se ne kakšnega bisera imamo.