Košarka

Reprezentančna košarka je nazaj. Z njo tudi Dončić?

Ljubljana, 11. 11. 2020 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tri leta so minila od največje slovenske košarkarske evforije. Po tem, ko so košarkarji ostali brez kvalifikacij za olimpijske igre, kar je posledica svetovne epidemije, se košarka vrača v športne dvorane in s prenosi na Kanalu A.

Slovenske reprezentantke, ki imajo odlično izhodišče, da si tretjič zapored zagotovijo nastop na Eurobasketu, so v Grčiji že vstopile v t. i. mehurček. Prvo kvalifikacijsko tekmo za EuroBasket, med katero v dvorani ne bo gledalcev, bodo v četrtek, 12. novembra, ob 15.50 odigrale proti Islandiji s prenosom na Kanalu A in VOYO. Proti domači Grčiji se bodo pomerile v soboto, 18. novembra, ob 18.50, tudi to tekmo si bodo gledalci lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. 

Športna novinarka in voditeljica Športa v oddaji 24UR Sanja Modrić je strnila misli glede nove novinarske realnosti, kot je poimenovala trenutno stanje: "Vesela sem, da se reprezentančna košarka vrača, a glede novega dela imam mešane občutke. Vse je drugače, vse je na daljavo – z ekipami se je nemogoče srečati, vse novinarsko delo opravljamo prek videokonferenc." 

Sanja, ki je z reprezentantkami in trenerjem pred tekmami že opravila veliko pogovorov, pravi, da dekleta preveva prava zmagovalna miselnost: »Čeprav so v mehurčku, so optimistična, verjamejo v tretjo zaporedno uvrstitev na Eurobasket. Njihova prednost je tudi ta, da je ekipa že dalj časa enaka, tako da se med seboj poznajo in uigranost poteka hitreje.«

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca FOTO: Damjan Žibert

Evropski prvaki se na parket vračajo konec meseca – v kvalifikacijah za Eurobasket bodo proti Ukrajini nastopili v soboto, 28. novembra, ob 20.00, dva dni kasneje pa še proti Madžarski. Obe tekmi bosta v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO. Bomo na parketu videli tudi Luko Dončića? "Seznam igralcev, na katere bo računal novi selektor Aleksander Sekulić, naj bi bil objavljen konec prihodnjega tedna," pojasni Sanja, ki razkrije, da so bile napovedi dobre: "Menda si je Luka želel nastopiti, a je vmes liga NBA objavila nov koledar, po katerem se priprave na novo sezono začenjajo že 1. decembra, tako da lahko samo upam, da bo vseeno na voljo izbrani vrsti." 

Fantje bodo tekme igrali v Sloveniji: "Organizatorji pravijo, da so protokoli proti covidu-19 zelo zahtevni in da je organizacija igranja v mehurčku v marsikaterem pogledu še zahtevnejša, kot je bil domači Eurobasket leta 2013, pove Sanja.

Luka Dončić v dresu slovenske reprezentance.
Luka Dončić v dresu slovenske reprezentance. FOTO: Aljoša Kravanja

November bo pester tudi na nogometnih zelenicah in dirkaških stezah. Pred dirkači MotoGP sta sklepni dejanji – dirkaška vikenda za VN Valencie, ki nas čaka že ta konec tedna, in VN Portugalske 22. novembra, ko bo okronan novi prvak te –izjemno nepredvidljive – sezone MotoGP. Vse dirke bodo v prenosu na Kanalu A in VOYO, treninge in kvalifikacije pa si lahko ekskluzivno pogledate na VOYO.

V polnem razmahu so tudi tekme UEFA Lige prvakov. Zadnji novembrski torek in sredo, 24. in 25. novembra, se bodo na igrišču spopadli velikani. PSG bo v četrtem krogu igral proti Leipzigu, Inter pa bo gostil španski Real Madrid. Tekmi si ob 21. uri lahko ogledate na Kanalu A in VOYO.

Sergia Ramosa in soigralce pri Realu čaka v Ligi prvakov dvoboj z milanskim Interjem.
Sergia Ramosa in soigralce pri Realu čaka v Ligi prvakov dvoboj z milanskim Interjem. FOTO: AP
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Armando
11. 11. 2020 20.22
Ja itak ,komi caka