Košarka

Prepelič pred Madžari: Smo evropski prvaki in tako je treba pristopiti od prve minute

Maribor, 17. 02. 2020 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Člani slovenske košarkarske reprezentance se v Mariboru že pridno potijo na pripravah pred začetkom kvalifikacij za Eurobasket 2021. Glede na dobro formo posameznikov čete Rada Trifunovića, so pričakovanja javnosti pred tekmama z Madžarsko in Avstrijo visoka. Prva tekma bo na sporedu že v četrtek ob 17.45 s prenosom na Kanalu A in VOYO.

Klemen Prepelič skozi celotno sezono blesti v španskem prvenstvu in EuroCupu v dresu Joventuta, Jaka Blažič pa odlične predstave kaže v dresu Cedevite Olimpije. Veliko se pričakuje tudi od zadnje okrepitve, naturaliziranega košarkarja Jordana Morgana, ki bo skupaj z Žigo Dimcem – nedavnim pokalnim prvakom s Koper Primorsko – skušal zapolniti vrzel pod obema obročema, kjer ima ta reprezentanca pomanjkljivosti. "Res imam zelo dobro individualno sezono, klubsko nam sicer v zadnjem mesecu ne gre najbolje. A to zdaj ni pomembno. Reprezentanca je v prvem planu, gremo po dve zmagi," je v Mariboru zbranim novinarjem razlagal Prepelič. "Imamo spoštovanja vredno ekipo, predvsem z izkušnjami, z dodatno vrednostjo Jordana. Imamo kompletno ekipo 14 igralcev, ki so vsi lačni in željni igre. Madžarska in Avstrijja zagotovo nista velesili, mi smo konec koncev evropski prvaki – branimo to čast – in tako je treba pristopiti od prve minute," je naši novinarki Sanji Modrić na pripravah še zaupal član zlate slovenske reprezentance iz Istanbula. "Reprezentanco sem zelo pogrešal. Ne vem, če bom kapetan, verjetno pa je vsem nam jasno, da imamo par vodij v tej ekipi, ki imamo več izkušenj. Mi se moramo postaviti v ospredje od samega začetka. Imamo slabe izkušnje iz prejšnjih kvalifikacij, mislim pa, da smo za prvi dve tekmi sestavili zelo dobro reprezentanco," je pristavil Prepelič. 

Selektor Rado Trifunović bo na uvodu kvalifikacij za evropsko prvenstvo računal na 14 košarkarjev. Iz zadnje reprezentančne akcije, ko so Slovenci februarja 2019 v kvalifikacijah za SP izgubili v Turčiji ter doma premagali Ukrajino, so med izbranci Luka Rupnik, Edo Murić, Blaž Mesiček, Jan Kosi, Gregor Hrovat in Žiga Dimec. Med povratniki najdemo Blaža Mahkovica, ki je bil z reprezentanco na preostalih petih kvalifikacijskih ciklih za nastop na SP, Jurija Macuro, ki je nastopil septembra 2018 ter Klemna Prepeliča, Jako Blažiča in Alekseja Nikolića, ki so dres z državnim grbom nazadnje nosili junija 2018. Ognjeni krst pa se obeta novincem Alenu HodžićuMartinu Kramplju in Jordanu Morganu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Navdušen sem, da sem tukaj in da lahko ekipi dam tisto, kar od mene pričakuje. Fante večinoma poznam. Z nekaterimi sem bil soigralec, spet z drugimi sem se srečal na drugi strani igrišča. Selektorja sem prosil, da mi je posredoval širši seznam in sem se o soigralcih še dodatno pozanimal. Ne glede na to, da nekaj fantov ne more igrati, imamo dobro ekipo z nadarjenimi igralci. Komaj čakam na začetek kvalifikacij in upam, da jih bomo začeli z zmagama," je ob začetku novega življenjskega poglavja povedal naturalizirani Slovenec Jordan Morgan.

Tega v reprezentanci morda celo najbolje pozna Gregor Hrovat (član turškega Afyona), ki si je z novopečenim slovenskim reprezentantom garderobo delil v sezoni 2017/18 pri Petrol Olimpiji. "Igrala sva skupaj eno leto, tudi kasneje sva ostala v kontaktu. Tudi letos v Turčiji sem igral proti njemu, gre za zelo pozitivnega fanta, vedno bo dal vse od sebe, več kot sto odstotkov. Mislim, da je pravega značaja in karakterja za to ekipo," je izpostavil Hrovat in pred tekmama z Madžarsko in Avstrijo (prenos na Kanalu A in VOYO) dodal: "Vsi imamo še grenak priokus od zadnjih kvalifikacij. Nestrpno čakamo ti dve tekmi, kar bomo pokazali že na treningih, vsi pa se že veselimo prihajajočih tekem z Madžarsko in Avstrijo."

Slovenija - Madžarska
Slovenija - Madžarska FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
18. 02. 2020 10.20
+0
Na tem nivoju bi omenjena reprezentanca morala biti dovolj kvalitetna! Navkljub temu, da manjka domala cela reprezentanca, bi skalp Madžarov, Avstrijcev ... ne smel biti vprašanje!
Anis007
18. 02. 2020 08.56
-1
😂😂😂😂😂
Kloven
17. 02. 2020 19.15
+2
Brez dvojnha Dje nimajo šans na žalost
lluckyss
17. 02. 2020 17.22
+6
Lepo da so optimistični ampak avto brez pogonskih koles ne pride daleč...
big brother
17. 02. 2020 17.17
+15
nepomembno. Reprezentanca brez Dragiča in Dončiča nima temeljev, žau
PlavaMotorola
17. 02. 2020 18.12
-3
Stipe Mesi?
17. 02. 2020 18.53
+4
Po tvoje naj dajo hlače dol in se uležejo ane? Žal.