Košarka

Rick Pitino iz Evrolige nazaj na univerzo

New York, 15. 03. 2020 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sloviti ameriški košarkarski trener Rick Pitino se je vrnil v ameriško študentsko ligo NCAA. Sedeminšestdesetletni nekdanji strateg New Yorka in Bostona v ligi NBA ter študentskih ekip Providence, Kentucky in Louisville v ligi NCAA je prevzel strokovne vajeti na univerzi Iona.

Rick Pitino
Rick Pitino FOTO: AP

Rick Pittino je bil nazadnje trener atenskega Panathinaikosa, prevzel je moštvo leta 2018, a se je zaradi trenutnih okoliščin pred dnevi iz Grčije vrnil v domovino, v Miami. Hitro je 67-letni strateg našel novo službo, na univerzi Iona. 

Pod vodstvom Pitina sta Kentucky v letu 1996 in Louisville v letu 2013 slavila na zaključnih turnirjih lige NCAA in je prvi trener v zgodovini študentske lige, ki je z dvema različnima univerzama osvojil naslov prvaka. Njegov izkupiček v NCAA je 647 zmag in 392 porazov, bil je najbolje plačani trener v študentski košarki. Je vrhunski trener, ki pa ima v svoji karieri nekaj "črnih" pik, vezanih na delovanje v študenstki ligi NCAA. Vpleten je bil v podkupovanje novincev, zato ga je Louisville leta 2017 odpustil. Od lanskega novembra je tudi selektor grške izbrane vrste.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Savincan
15. 03. 2020 14.39
-1
če ma pa ta trener ke pojma po sm pa jaz Jordan sm ga gledu v Evroligi vsaka odločitev napačna
JOSEPH HAYDN
16. 03. 2020 08.40
+1
Očitno ga ti nimaš, saj je Pitino v ameriški univerzitetni košarki šef in tudi lani je biu Panathinaikos v izgubljenem položaju za play-off pa jim je pod Pitinom uspelo in tudi letos so odkar jih je prevzel on fvignili nivo igre. Problem je v lastniku kluba, ki še vedno živi v času Obradovićeve ere in vsako leto pričakuje naslov, kar pa pač ne gre